İzmir

Karateke merasının çöpten arındırılması için eylem çağrısı

15:27 21 Eylül 2018
Karateke merasının çöpten arındırılması için eylem çağrısı

Tire Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Maltepe, Tire ve Bayındır'ın çöp alanı olarak kullandığı Karateke merasının çöpten arındırılması için eylem yapacaklarını bildirdi.

AK Partili meclis üyesi Maltepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karateke Mahallesi'ndeki meranın yıllardır çöp depolama alanı olarak kullandığını hatırlattı.

Mahallelinin bu durumdan memnun olmadığını söyleyen Maltepe, "Burası Tire Belediyesi ve Bayındır Belediyesinin çöplerinin döküldüğü Tire Karateke Mahallesi'ne ait bir mera alanı. Mera alanları köylünün hizmetine bırakılması gereken alanlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi vahşi depolamayı yıl 2018 biterken devam etmekte. Buradaki çöpün vermiş olduğu kokuyla ilgili şikayetler alıyoruz." dedi.

Sorunun giderilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Maltepe şöyle konuştu:

"Bizim AK Parti olarak her zaman söylediğimiz, köylümüz ne isterse onu yaparız sözünü burada aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesinden de bekliyoruz. Vahşi depolama alanını Tiremizde istemiyoruz. Bununla ilgili 26 Eylül Çarşamba günü saat 11.00'de ilçemizdeki sivil toplum örgütlerini, parti temsilcilerini, üyelerini ve tüm Tire halkını eylem için bu alana bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.