İzmir

İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı

16:58 27 Eylül 2018
İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı

İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, 110 firmanın katılımıyla açıldı.

Fuarİzmir'de gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, bu fuarı yapmak için çok çalıştıklarını söyledi.

İlk kez düzenlenen fuara 13 ülkeden katılım olduğunu anlatan Çiçekçi, "Buraya gelen misafirlerimizin aynı zamanda turistik faaliyetlerde de bulunmasını sağlayacağız. Fuara gelen yabancı katılımcılara Meryem Ana, Efes'i gezdireceğiz. İlk olmasına rağmen beklentimizin üstünde bir taleple karşılaştık. Böyle bir ortamda bu fuara katılan herkese hayırlı olsun diliyorum. Ekonomiye bir canlılık getirmesini diliyorum. Önümüzdeki yıl daha fazla destek alarak daha fazla büyüyeceğiz." dedi.

- "Ülkede kriz yok, krizi biz yaratıyoruz"

İzmir Emlak ve Komisyoncular Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu da fuarın önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Ülkede kriz yok krizi biz yaratıyoruz. Beynimizde kriz yaratıyoruz. 1991 yılında emlakçılık mesleğine başladığımda 1994 körfez krizini gördüm. Eskiler bilir, dolar 440 liraydı. Kriz olduğunda dolar 3 kat artarak bin 680 lira oldu. Biz bunları gördük. Şu an ülkede ne artmış, dolar. Herkes dolar almış cebine para koysun diye. Bizim bu ülkeye sahip çıkmamız gerekiyor. 94 krizi, 2000 krizi, 2001 krizi dünyada yaşanan 2007 krizlerini gördük. Dünyada kimseye bir şey olmuyor. Küçük yatırımcı sadece aman kriz var deyip parasını yastığın altına o günkü dönemde nereden kazanacağına bakıyor. Ama gayrimenkul 94 döneminde en önemli ivmesini yapmıştır. 94 yılında gayrimenkulün ucuz zamanında yatırım yapan herkes para kazandı."

- İzmir'den imar barışı için 450 bin başvuru

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan ise imar barışının önemine değindi.

İzmir'de 1,5 milyon başvuru beklediklerini belirten Varan, "İzmir imar barışında İstanbul'u 3'e katlamış. Şu ana kadar 450 bin müracaat var. Beklentimiz devam ediyor. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Herkesi ilgilendiren bu konuda bundan faydalanalım, fırsatı avantaja dönüştürelim." diye konuştu.

Fuar, 30 Eylül'e kadar ziyaretçilere açık olacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.