İzmir

Endonezyalı heyetten dünyaya yardım çağrısı

11:26 05 Ekim 2018
Endonezyalı heyetten dünyaya yardım çağrısı

Deprem ve ardından gelen tsunami felaketiyle sarsılan Endonezya'dan İzmir'e gelen milletvekili heyeti, ülkelerine yardım çağrısı yaptı.

Türkiye'nin dönem başkanlığını üstlendiği Asya Parlamenter Asamblesinin (APA) İzmir'in Çeşme ilçesindeki bir otelde düzenlenen Sosyal ve Kültürel Daimi Komitesi Toplantısı'na Endonezya'dan da 3 milletvekili katıldı.

Heyet adına AA muhabirine açıklamada bulunan milletvekili Achmad Farial, Endonezya'nın Sulawesi Adası merkezli deprem ve tsunami felaketinin Palu ve Dongala şehirlerinin büyük bölümüne zarar verdiğini hatırlattı.

Özellikle Petobo ve Balaroa'da çok sayıda yapının deprem sonrası sıvı etkisi gösteren kum ve kil zeminin altına gömüldüğünü anlatan Farial, yaklaşık 180 hektarlık alanda her şeyin çöktüğünü dile getirdi.

Achmad Farial, felaketler nedeniyle 1424 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1407'sinin defnedildiğini söyleyerek, 2 bin 549 kişinin ise yaralı olduğu bilgisini verdi.

Endonezya'daki felaketzedelerin en önemli gereksiniminin ilaç, bebek maması ve temiz su olduğunu ifade eden Farial, "Binlerce insan evini kaybetti. Şimdi elbiseye, battaniyeye, barınak ve çadıra ihtiyaçları var." dedi.

Endonezya'nın yardımına koşan tüm ülkelere, kurumlara teşekkür eden Achmad Farial, bölgeye ekip ve yardım gönderen Türkiye'nin desteğine büyük önem verdiklerini ve minnettar olduklarını da dile getirdi.

Farial, "Dünyaya bir mesajınız var mı?" sorusunu ise "İlaca ulaşamıyoruz, yaşamak için ilaca ihtiyaç var." şeklinde yanıtladı.

Bugün sona erecek Asya Parlamenter Asamblesi Sosyal ve Kültürel Daimi Komitesi Toplantısı'na 16 ülkeden 30'un üzerinde milletvekili katılıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.