İzmir

"İzmir'e en az nüfusu kadar turist gelsin"

14:36 21 Ekim 2018
"İzmir'e en az nüfusu kadar turist gelsin"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, uluslararası turizm fuarlarını çok önemsediklerini bildirdi.

İşler, yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'nin başkenti Londra'da 5-7 Kasım'da düzenlenecek Dünya Seyahat Fuarı'na 182 ülkenin katılacağını ve fuarın bu yılki ana temasının "turizmde dijitalleşme" olarak belirlendiğini kaydetti.

Fuarın dünya turizminin yeni trendleriyle tanışma, sektör profesyonelleriyle buluşma ve tanıtım için önemli bir fırsat olduğunu bildiren İşler, şunları kaydetti:

"Londra’da ağırlık olarak sektörün dijitalleşmesi yolundaki fikirler ve öngörüler paylaşılacak. Fuar sırasında düzenlenecek panellerde sektörün uzmanları sosyal medyanın yarattığı yeni etkileşim biçimini anlatacak. Dijital dönüşümün sektörü nasıl şekillendireceği, insanları nasıl etkileyeceği tartışılacak. Dijital etkenlerin gezginlerin beklentilerinin gelişmesine etkisi ele alınacak. Uluslararası turizm fuarlarını tanıtım açısından çok önemsiyoruz. Seyahat kararları her ne kadar cep telefonu, tablet ya da dizüstü bilgisayarlarda alınmaya başlasa da, karar vermeyi etkileyen kişi, kurum ve kuruluşlarla buluşmayı ihmal etmiyoruz. Uluslararası fuarlar önemli tanıtım fırsatları sunuyor. 'İzmir’e en az nüfusu kadar turist gelsin' diyoruz. Bunu sağlamak için fuarlara katılmamız ve daha çok tanıtım gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.