İzmir

İZKA'dan tarihe ve kültüre destek

11:15 27 Ekim 2018
İZKA'dan tarihe ve kültüre destek

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) Tepecik Semt Merkez ve Yenilikçi Öğrenme Merkezi projelerini destekleyeceği bildirildi.

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, İzmir'deki taşınmaz kültür varlıklarının korunması amacıyla ilan edilen "Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması Mali Programı" kapsamında destek alan projelerin imza törenleri gerçekleştiriliyor.

Konak Belediyesinin "Tepecik Semt Merkezi Restorasyon ve Hayata Geçirme Projesi" ile İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneğinin "Yenilikçi Öğrenme Merkezi" projelerinin imza törenleri İZKA'da yapıldı.

Törene, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce katıldı.

Proje kapsamında, Konak Belediyesi, sosyal kültürel faaliyetler ve eğitim alanlarında kentin geneline göre geride kalmış olan Tepecik Yenişehir bölgesinde kısmen yıkılmış tescilli bir binayı restore ederek bir kültür ve eğitim merkezine dönüştürecek.

İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği’nin destek almaya hak kazanan projesi kapsamında ise tarihi İstiklal Okulu restore edilerek Yenilikçi Öğrenme Merkezi haline getirilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.