İzmir

Ayakkabı tasarımcılarına EDDİB'den plaket

12:03 06 Kasım 2018
Ayakkabı tasarımcılarına EDDİB'den plaket

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'nda dereceye giren 3 İzmirli genç tasarımcıya, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (EDDİB) tarafında plaket verildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nde(EİB) düzenlenen törende konuşan EDDİB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, sektöre tasarımcının ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu anlatmak gerektiğini söyledi.

Sanayi ve üniversiteler arasında sağlanan işbirliğinin katma değerli ürün ihracatı hedefi için çok önemli olduğunun altını çizen Zandar, "Bunun için öğrenciler tasarımlarını yapabileceği bir yer olmalı. Burada öğrenciler yaptıkları tasarımları sergilemeli ve sektörde burada ürünleri görebilmeli. Ayakkabıcılar sitesinde böyle bir yer için çalışma yapabiliriz. Çünkü öğrenciler okulda neler yaptığını sektör göremiyor. Biz bunun için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

İzmir'in bir tasarım merkezine ihtiyaç duyduğuna işaret eden Zandar, bunun için en uygun yerin Konak Pier olduğunu ancak halen bir alışveriş merkezi olarak hizmet verdiğine işaret etti.

EDDİB Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gündoğdu ise, Türkiye'de özellikle saraciye sektöründe özgün tasarımların çok az olduğunu ifade etti.

Üniversitelerle yapılacak iş birliğiyle bunun artacağını kaydeden Gündoğdu, sektör olarak genç tasarımcılara yardım etmek için hazır olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından tasarım yarışmasında birinci olan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Oya Cevizkaya, ikinci Kaan Eratalay ve üçüncü Alparslan Şendağlı'ya plaket verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.