İzmir

Yurt dışına kaçma hazırlığında yakalandılar

11:01 10 Kasım 2018
Yurt dışına kaçma hazırlığında yakalandılar

İzmir Bornova’da hücre evine düzenlenen operasyonda, terör örgütü Maoist Kominist Partisi (MKP) adına Tunceli kırsalında silahlı faaliyet yürüttükleri ve yurt dışına kaçma hazırlığında oldukları belirlenen 2 terörist yakalandı. Operasyonda teröristlere yardım ve yataklık eden 3 şüpheli de gözaltına alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, MKP terör örgütü adına Tunceli kırsalında silahlı eylemlere katılan 2 teröristin kente gelerek Bornova’da hücre evinde kaldığını belirledi. 

Sabahın erken saatlerde zırhlı araçlar ve Özel Harekat Polisleri eşliğinde hücre evine giren terörle mücadele şubesi ekipleri, 2 teröristi yakaladı. Ekipler, operasyonda teröristlere yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 3 zanlıyı da gözaltına aldı.Gözaltına alınan 5 kişi emniyete götürüldü. Tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi. 

Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada son günlerde kentte terör örgütlerine büyük darbe vurulduğu bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.