İzmir

Büyük önder Atatürk'ü anıyoruz

14:07 10 Kasım 2018
Büyük önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla İzmir'in ilçelerinde tören düzenlendi.

Ödemiş Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, Ödemişli gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.

Hükumet Meydanı'ndaki törenin ardından Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'nde Mustafa Ayşe Yanbastı Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı etkinlikle anma programı devam etti.

Bu arada tören boyunca protokolün önünde uyuyan sokak köpeğinin sirenlerin çalınması sırasında ayağa kalması dikkat çekti.

Seferihisar'da Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen törene, Seferihisar Kaymakamı İlhan Abay, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcı Oğuzhan Sel, Garnizon Komutanı Levent Aksoy ve ilgililer katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel izlenerek fotoğraf sergisi gezildi.

- Tire

Tire'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek vatandaşlar ve ilgililer katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Tire Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapılıp şiirler okundu.

- Urla

Urla ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlene törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Uzunada Deniz Üssü Komutanı Albay Mustafa Karabalık, Urla Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik ile ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saat 09.05'te sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde devam eden törenlerde öğrencilerin hazırladığı şiirler okunarak, Atatürk'ün hayatından kesitler içeren film izlendi.

Tören sonunda ilçe genelinde yapılan Atatürk ve Doğa konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Dikili

Dikili ilçesinde Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, Dikili İlçe Emniyet Müdürü Fatih Haykırer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Dikili Belediyesi Kültür Evi'nde devam eden programda öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi, şiirlerin okunması ve Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.