İzmir

"Mesleki eğitime önem veriyoruz"

13:53 12 Şubat 2019
"Mesleki eğitime önem veriyoruz"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, mesleki ve teknik eğitimin ülke için büyük öneminin bulunduğunu belirterek, "İsraf edilecek, çocuklarımızın geleceğini darmadağın edecek, bir öğrenciyi dahi dışarıda bırakacak bir yol izleyemeyiz" açıklamasında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Yahşi, "Mesleki Eğitimin Tanıtılması, Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Rehberlik Çalışmalarını İzleme ve Değerlendirme" toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Yahşi, İzmir'de mesleki eğitimde yüzde 57'yi aşmayı hedeflediklerini, meslek liselerinin sorunlarını çözme konusunda çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti.

Yahşi, "Özellikle mesleki eğitimle ilgili döner sermayemizden gelen rakam ve nitelikli okullarımız sayesinde güçlü meslek liselerimiz var. Dezavantajlı, fiziki ihtiyaçları olan bölgelere yönelik de yeni düzenlemeler yapacağız" dedi.

Mesleki eğitim liselerine giden öğrencilerin sektörün önemli saç ayağı olduğunun altını çizen Yahşi, "Mesleki ve teknik eğitimin ülkemiz için önemini, hassasiyetini biliyor ve inceliyoruz. İsraf edilecek, çocuklarımızın geleceğini darmadağın edecek, bir öğrenciyi dahi dışarıda bırakacak bir yol izleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.