İzmir

Pasaportu çıktı... İsviçre'ye gidiyor

08:32 10 Haziran 2019 6 Yorum Var
Pasaportu çıktı... İsviçre'ye gidiyor

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Ticaret Borsası İlkokulu’nun bahçesinde yaşarken çocukların yoğun ilgisini fark eden sınıf öğretmeni Özlem Pınar İvaşçu tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce sınıfa alınan, bir velinin şikayeti üzerine uzaklaştırılmak istense de İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin izniyle sınıfa alınmasına izin verilen ’Tombi’ adlı kedi, İsviçre’ye götürülecek.

Bayraklı Ticaret Borsası İlkokulu’nun bahçesinde beslenen, çocukların yoğun ilgi gösterdiği ’Tombi’ adlı kedi, sınıf öğretmeni Özlem Pınar İvaşçu tarafından 1,5 yıl önce sınıfa alındı ve burada yaşamaya başladı.

Hijyen kaygısıyla bir velinin şikayeti üzerine sınıftan çıkarılmak üzereyken, bu duruma üzülen çocuklar sayesinde haberlere konu olan ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin talimatı üzerine sınıfta kalmasına müsaade edilen kedi Tombi, kendisini sahiplenen Özlem Pınar İvaşçu tarafından felsefe doktorası yapacağı İsviçre’nin Zürih kentine götürülecek. Kendisine hayvan pasaportu çıkartılan Tombi’nin, sağlıklı olup olmadığıyla ilgili kan tahlili sonuçlarının gelmesi bekleniyor.

Bu sürecin bir süre daha uzayabileceğini belirten Özlem Pınar İvaşçu, "Yapmak istediğim şeyi başarmak için maalesef çocuklara veda etmek zorunda kaldık. Şimdi yurt dışına çıkmak için Tombi’nin kan tahlillerinin sonucunu bekliyoruz ki; bunları pasaportuna işletebilelim. Umarım hem onun, hem benim, hem de öğrencilerim için her şeyin en güzeli olur" dedi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • ALTIN ÇOCUKLAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyayı altın yürekli çocuklar kurtaracak. Merhamet fıtridir. yaşla birlikte fıtrat bozulur, vicdan yerini akla bırakır. Akıl; erildir duyguları yoktur. gerçekçidir. dardır vicdan dişildir. narindir nazenindir duygusaldır. hikmetle kaimdir Akıl vicdana tabi değilse, insan zalim oluverir.
    Cevapla
  • konumuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Veterinerkontrolünde olunca hiçbir şey olmaz.Hayvanları seven çocuk sevmeyi öğrenir.Duygularını geliştirir.Merhameti öğrenir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte memleketimizin meselesi bu. Hayvana verilen değer insana verilmiyor. Hayvana verilen sevgi insana verilmiyor. Elbette hayvanlara sevgi göstermeliyiz, yanlış anlaşılmasın. O da bir can taşıyor ve bizlere emanetler.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ben 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışına çıkarken kan tahlili yapılan kediye sınıfa alınırken niye kan tahlili ve sağlık taraması yapılmıyor? Hayvan sevgisi güzel bir şey ancak gerekli tedbirleri almak gerekir sağlık için. Neticede o sınıfta ve okulda yüzlerce çocuk var.
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten sınıfa alınırken den veteriner konturolunden geçip aşılarını olmuş. ama konun geregi yurt dışı için tekrar konturolden geçililiyor.
    İlk beğenen sen ol
  • Attar 4 yıl önce Şikayet Et
    bir de on beğeni var, hayatınızda kaç hayvana tahlil yaptırdınız, velev ki kendi tahlillerinizi yapmakta üşendiğiniz bu zamanda.
    İlk beğenen sen ol
  • Brk 4 yıl önce Şikayet Et
    Seker gibi tombi,hayvan sevgisi guzel birsey her insan tatmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.