İzmir

Baskın yapan ekipler bile şaşırdı! İğrenç...

12:03 09 Ekim 2019 15 Yorum Var
Baskın yapan ekipler bile şaşırdı! İğrenç...

İzmir'in Buca ilçesinde zabıta ekipleri, okul önlerinde midye satan seyyar satıcıların izini sürerek merdiven altı midyecilere suçüstü yaptı. Bir binanın çatı katında, sağlıksız koşullarda üretilen yaklaşık 100 kilo midyeye el konarken, sağlıksız ortam ekipleri bile şaşırttı.

Midye satışlarını mercek altına alan Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sağlıksız ortamda üretim yapan midyecilere baskın yaptı.

Özellikle son dönemde okul önlerinde artan seyyar satışlar üzerine midyecilerin izini süren zabıta ekipleri, Gediz bölgesinde yer alan merdiven altı üretim yerini belirledi.

Bir binanın çatı katında gerçekleştirilen üretim yerini basan ekipler, midyelerin yerde, hiçbir hijyen önlemi alınmadan, kirli kaplar içindeki kirli sularda hazırlandığını tespit etti.

Uzun süre bekleyen ve defalarca kullanılarak mikrop üreten kaplarda hazırlanan yaklaşık 100 kilo midyelere anında el konuldu.

O MİDYELERİ OKUL ÖNLERİNDE, PARKLARDA SATIYORLARMIŞ

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün verdiği gıda belgesi ve belediyeden alınan işletme ruhsatı olmadan sağlıksız koşullarda üretim yapan işletmeye hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

Toplanan midyelerin İzmir genelindeki okul önleri başta olmak üzere çok sayıda; park, kafe, alkollü içki mekanı önünde satıldığı tespit edildi.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da yürütülen çalışmalar için zabıta ekiplerine teşekkür ederek vatandaşları uyardı.

Kılıç, "Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim her şeyimiz.

Piyasada ucuz ve yaygın bir şekilde hazırlanan midye, sağlıksız koşullarda üretildiğinde hızla bakteri üreterek bağışıklık sistemini olumsuz etkilerken; kirli sulardan toplanan midyeler ise Hepatit A hastalığına yol açabiliyor.

Aldığınız gıda ürünleri başta olmak üzere tüm ürünlerin kalite, kontrol, izin gibi belgelerini görüp öyle alışveriş yapın” diye konuştu.

YORUMLAR

15 Yorum Var
  • Tibet 4 yıl önce Şikayet Et
    Normalde midye zaten sağlıksız birde bu şekilde hazırlanıyorsa hayal Bile edemiyorum mikrop çeşitlerini
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Müge 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalenin altında ve ballı kuyudaki evlerde ne koşullarda yapılıyor bir bakip el atsınlar da zapitalar ve belediye kordonda satılıyor midyeler gece artan okul önlerinde çoluk çocuk afiyetle yiyor mikrop dolu yazıktır insanlar bilmeden alıyor
    Cevapla
  • Manitu 4 yıl önce Şikayet Et
    KONAK KEMERALTINDA HERGÜN BİNLERCE MİDYE BÖYLE HAZIRLANIP satılıyor konak BELEDİYE zabıtaları nerede beklıyoruz
    Cevapla
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Heryer oyle
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Çatı katında nasıl midye üretimi yapılabilir,bence haber yapımında yanlışlık var,başka yerden aldıkları midyeleri sağlıksız koşullarda hazırlayıp ,piyasaya sürüyorlardır,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.