Kadın girişimciler Bulgurun Halleri'nde buluştu

Adana'da ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nda eğitim alan kadınlar, ‘Bulgurun Halleri' adlı kitabın yazarı Nursen Doğan'ın katıldığı etkinlikte bir araya geldi.

Kadın girişimciler Bulgurun Halleri'nde buluştu
Kadın girişimciler Bulgurun Halleri'nde buluştu
GİRİŞ 13.01.2014 12:26 GÜNCELLEME 13.01.2014 12:26

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Boğaziçi Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Garanti Bankası işbirliğiyle faaliyete geçen ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu' öğrencileri bulgurdan yapılan yemeklerin sunulduğu etkinlikte buluştu. ‘Bulgurcu Teyze' olarak tanınan Adanalı ‘Bulgurun Halleri' adlı kitabın yazarı Nursen Doğan'ın hazırladığı yemeklerin tadıldığı etkinlik, TOBB Adana KGK üyesi Belgin Çobandağ'ın Laila Güzellik Merkezi'nde gerçekleştirildi. TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emine Nargile ve çok sayıda ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu' öğrencilerinin katıldığı etkinlikte bulgurun sağlığa olan yararı üzerinde duruldu.

110 FARKLI TARİFİ VAR

Yemek kitabı yazarı Nursen Doğan, bulgurun gelecek nesillerin sağlığı için önemli olduğunu belirterek, “Özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltan bir besin olan bulgur vitaminler açısından da zengin bir gıda. İçerisinde köftesinden pilavına, dolmasından tatlısına kadar ana malzemesi bulgur olan 110 tarifin bulunduğu tam 200 sayfalık bir kitabı bulgur severlerin beğenisine sunduk. Çalışmalarımız ABD'de ilgi gördü.” dedi.

TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden de zengin Adana Mutfağının en önemli girdilerinden birini bulgurun oluşturduğunu belirterek, içli köfteden, analı kızlıya, kısırdan meyhane pilavına kente özgü yemeklerin dünyaya tanıtan Nursen Doğan'a teşekkür etti.

Esra Özden, bereketli Çukurova topraklarından çıkan buğdaydan elde edilen bulgurda dünya markasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Çukurova'nın bulgurdan yapılan yemeklerini dünyaya tanıtırken bölgenin bulgurunu da dünyanın dört bir yanına daha fazla ihraç etmenin yollarını aramalıyız. Bunun için önce bir bulgur markasına ihtiyacımız var. Ancak en büyük dileğim bulgurdan bir dünya markasını kadın girişimcinin çıkarması yönünde.” diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek