Doğulu kadının yeni trendi, ağız ve diş estetiği

Sağlıklı ağız yapısına ve güzel gülüşlere sahip olmak isteyen Doğulu kadınlar, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine başvuruyor

Doğulu kadının yeni trendi, ağız ve diş estetiği
Doğulu kadının yeni trendi, ağız ve diş estetiği
GİRİŞ 03.09.2014 11:36 GÜNCELLEME 03.09.2014 13:52

Ülkenin ekonomik olarak gelişimi ve beraberinde artan hayat standardı Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kadın ve erkeklerin, güzellik merkezlerine ve estetik operasyonların yapıldığı kurumlara rağbet göstermesini sağlıyor.

Önceki yıllarda yalnızca karşılaştıkları sağlık sorunları nedeniyle uzmanlara başvuran vatandaşlar, şimdilerde sağlık hizmetinin yanı sıra estetik konusunda da önemli arayışlar içerisine girdi.

Burun, kulak, çene ve cilt estetiğinin yanı sıra saç ekimi ve istenmeyen tüylerin alınması gibi operasyonlar için uzman ya da doktorlara başvuran vatandaşlar, son yıllarda ağız ve diş estetiğine de büyük önem veriyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde doğuştan veya geçirdiği rahatsızlıklar nedeniyle ağız ve diş yapılarından şikayetçi olan vatandaşlar, YYÜ Diş Hekimliği Fakültesinin yolunu tutuyor.

YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, fakülte bünyesinde bir süre önce kurulan ağız ve diş sağlığı merkezinin özellikle Van, Bitlis, Ağrı, Hakkari ve Muş illerindeki hastalara hizmet verdiğini belirtti.

Eskitaşçıoğlu, merkezde tedavinin yanı sıra estetik operasyonlara da yoğun ilgi olduğunu bildirerek, "Fakültemizde estetik konusunda da sevindirici olaylar yaşanıyor. Bilgisayar destekli, hata payı çok az olan ve dünyada sadece gelişmiş merkezlerde bulunan sistemleri satın aldık. Bu sistemleri hem eğitimde hem de hasta tedavisinde kullanıyoruz. Böylece hastalarımız zaman kaybı yaşamadan, kısa sürede daha güzel gülüşlere sahip 

Doğuda diş estetiğine kadınlar daha fazla başvuruyor

Son dönemde gelişen diş estetiğine bölge halkının büyük ilgi gösterdiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Van bölgesinde estetiğe bu kadar ilginin olacağını düşünmemiştim. İnanılmaz memnun edici sonuçlar alıyoruz. Fakültemiz, yüksek teknolojiyi kullanarak bu tedavileri yapabilme özelliği ile büyük talep alıyor. Kadın, bütün dünyada estetiğe daha yatkın ve güzele ulaşmayı daha fazla arzuluyor. Bu nedenle de kadın ve erkek hasta ayırımını yapmak çok zor olsa da estetik tedavisinde kadın hastalarımızın daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Erkek hastalarımızın da oranı düşük değil.

Özellikle zaman sorununu çözen bilgisayar teknolojisini gördükten sonra erkekler de estetiğe oldukça önem veriyor. Hemen her hastamız artık estetiğin önemini biliyor ve bunu ister oldu. Estetikte işin biraz ekonomik ve teknolojik yanı ön plana çıkıyordu. Onu da fakültemizde bir araya getirdik. Kliniklerimizde, lazer, ketkem, bilgisayar destekli tasarım ve üretim, üç boyutlu tomografi, müdahale mikroskobu gibi diş hekimliği alanında en son seviyedeki teknolojiler kullanılıyor."

Türkiye'de ilk eğitim Van'da verilecek

Fakülte olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip eğitimde öğrencilerin çalışmasını takip edecek teknolojiyi uygulamaya geçirdiklerini anlatan Eskitaşçıoğlu, preparasyonu çek eden bilgisayar sisteminin, öğrencilerin günlük değerlendirmesini yaptığını söyledi.

Eskitaşçıoğlu, akademisyenlerin, öğrenci veya asistanların yaptığı bir tedaviyi değerlendirirken ne kadar objektif olmaya çalışsa da o günkü psikolojilerinin değerlendirmeyi etkilediğine dikkati çekerek, "Bir gün iyi dediğimizi öbür gün kötü ya da orta şeklinde değerlendirebiliriz. Bu yüzden Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Yurt dışındaki birkaç üniversitede kullanılan sistemi biz de satın aldık. Bundan sonra öğrencilerimizin ödevlerini çek etme teknolojisiyle değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sistem sayesinde, öğrencilerin hem hatalarını görebileceğini hem de yeniden düzeltme, analiz etme olanağına kavuşacağını vurgulayan Eskitaşçıoğlu, Türkiye'deki hiçbir diş hekimliği fakültesinde olmayan sistemin bu yıl eğitimlerde kullanılacağını dile getirdi.

Eskitaşçıoğlu, 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Sempozyumuna Amerika, Kanada, Almanya ve Türkiye'den yaklaşık 350 bilim adamının katılacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"