Mehtere kadın eli değdi

Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü düzenlenen törende bayan mehteran ekibi izleyenlerden tam not aldı.

GİRİŞ 08.09.2014 12:57 GÜNCELLEME 08.09.2014 13:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçit töreninin yapılmadığı ve temsili kuru sıkı silahların kullanılmadığı kurtuluş etkinliklerinde en büyük ilgiyi Aydın Belediyesi’nin bıyıksız mehteran ekibi gördü. İlk konserini veren bayan mehteran ekibi izleyenlerden tam not aldı.

Kurtuluş günü etkinlikleri 3 pare top atışı ile başladı. Törenlere Aydın Vali Vekili Alper Faruk Güngör, Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat taşkıran, siyasi parti temsilcileri ve az sayıda vatandaş katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda törenlere renk katan Acarlar halkının bu yıl kutlamalara katılmaması dikkat çekerken, 7 Eylül Aydın’ın Kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce çeşitli hediyeler verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kutlama mesajı gönderdiği kurtuluş günü etkinlikleri bu yıl ilk defa Aydın Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu,” 27 Mayıs 1919 tarihinde Aydın’ı işgal eden Yunan askerleri Efeler Diyarında planlamadıkları bir direniş ile karşılaşırlar. Albay Mehmet Şefik, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe ve Asaf Gökbel gibi vatanseverlerin öncülüğünde tüm yurda dalga dalga yayılan direnişi başlattı” diyerek vatanı düşman işgalinden kurtarıp bizlere emanet eden tüm efelere minnet duyduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 5 aydır çalışma yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehteran Takımı ilk konserini verdi. Cevgen, nakkari, zil, davul, boru ve kös çalan ekipten oluşan bıyıksız mehtarının konseri yoğun ilgi gördü. Bayan mehteran takımının gösterisinin ardından efeler gösteri yaparken Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluş programının ilk bölümü sona erdi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da efelerin silahlı gösteri yapmasına ve Aydın’ın temsili olarak ateşe verilip dönemin itfaiye ekipleri tulumbacılar tarafından söndürülmesi gösterilerine yer verilmedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    GİRMEDİKLERİ BİR ORASI VARDI.ORAYADA EL ATSINLAR EKSİĞİ KALMASIN.. İslamın kadına verdiği değeri bir kenara itip,islamda kadın dışlanıyor,aşağılanıyor,hor görülüyor gibi imaj oluşturulmaktadır.İslam dışı ülkeler yıllardır kadını çalışma hayatının içine çektikçe,çekirdek aile sorunu başlamış,boşanmalar artmış,evlenme evlilik ve nufüs sorunu başgöstermiş,boşanmalar artmış ve dahasi,ülkeler yok olma tehlikesi ile veya başka milletlerin çoğunluk ülkesi olma durumuna düşmüşlerdir.Bu ülkeler bu sorunları çözmek yerine aynı dejenerasyonu başta islam ülkeleri olmak üzere diğer ülkelerede dikta etmeye başlamış,çalışmalarının ürününü de almaya başlamışlardır.Ülkemize baktığınızada 30 sene önce ile şimdiki durum arasında dağlar kadar fark vardır.önlem alınmassa 30 sene sonra avrupa ülkelerinden daha kötü duruma düşeceğimiz aşikardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi