Kadınlardan mesleki eğitimlere yoğun ilgi

Eğitimine ara veren kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açtığı kurslarda eğitimlerini tamamlıyor.

Kadınlardan mesleki eğitimlere yoğun ilgi
Kadınlardan mesleki eğitimlere yoğun ilgi
GİRİŞ 15.09.2014 11:21 GÜNCELLEME 15.09.2014 11:21

Kadınların iş hayatında daha çok yer alması amacıyla başlatılan "Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi" kapsamındaki kurslara katılımın en fazla olduğu il ise Siirt oldu.

Örgün eğitimin dışında kalan kadınlara ikinci bir şans vermeyi hedefleyen "Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi", kapsamında 26 ilde 101 kurs açıldı. Kurslara 5 bin 265 kadın devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan "Gönül Elçileri" projesinin ikinci ayağında, örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve Mesleki Açık Öğretim Liselerine yönlendirilmesi, bu liselerden mezun olanların iş yaşamlarına katılmalarına araç olunması, imkansızlıklar nedeniyle okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Kadınların ara verdikleri eğitimlerini tamamlamaları için Bakanlık tarafından açılan kurslarda, Türkçe, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, sosyal bilimler, okuma-yazma, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, fen ve teknoloji, üniversiteye hazırlık, fizik, ön muhasebe, coğrafya, Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, giyim gibi dersler veriliyor.

Kurslara en çok ilgi Siirt'ten

Siirt, Ankara, Yalova, Adıyaman, Trabzon, Muğla, Rize, Edirne, Şırnak, Samsun, Erzincan, Batman, Hatay, Denizli, Ağrı, Muş, Van, Çankırı, Isparta, Kilis, Kastamonu, Zonguldak, Artvin, Balıkesir, Antalya, Bartın illerinde açılan kurslara kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kurslara katılımın en çok fazla olduğu il Siirt oldu. Kentte, kursa kayıt yaptıran 880 kişiden, 879'u, Ankara'da 790 kişiden, 638'i, Adıyaman'da ise kayıt yaptıran 510 kişinin tamamı kursa devam etti.

Yalova'da ise bin 128 kişi kayıt yaptırmasına rağmen 602'si eğitimini sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak