Kışın ağır makyajdan kaçının

Uzmanlar, kadınları kış mevsiminde ağır makyaj yapmamaları konusunda uyardı.

Kışın ağır makyajdan kaçının
Kışın ağır makyajdan kaçının
GİRİŞ 16.10.2014 12:48 GÜNCELLEME 16.10.2014 12:48

Kayseri Erciyes Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş, aşırı makyajın tozu, kiri, egzoz gazlarını, kirli havayı mıknatıs gibi çektiğini söyledi.

Kış aylarında hava kirliliğinin arttığına, özellikle ağır makyaj yapan kadınlarda bir takım sorunlara yol açtığına  dikkat çeken Prof. Dr. Ekrem Aktaş şöyle dedi:

"Kışın yüze sürülen allık, pudra, fondöten, kapatıcı kremler havadaki tozu mıknatıs gibi çekiyor. Koyu makyaj nedeniyle hava almayan cilde bir de bu olumsuz yabancı maddeler yapışıyor. Bu nedenle yüzdeki, derideki gözenekleri tamamen kapatan ağır makyajdan kışın kaçınılmalı."

Kışın el ve yüzün ılık suyla yıkanmasını isteyen Prof. Aktaş, soğuk suyun el ve yüzde çatlaklara, kepeklenmeye yol açtığını kaydederek şu önerilerde bulundu:

"Kışın el, yüz ve dudaklara vazelin içeriği bol olan veya nemlendirici özellik taşıyan kremler sürülmelidir. Kışın eldeki çatlakları, kolonya ve PH’si düşük sabunlar artırmaktadır. Dudak yalama, zamanla alışkanlık ve tik haline geliyor. Dudak yalamak mukozanın orijinal yapısını bozuyor. Dudağın doğal yağı vardır. Dudak yalandığında bu yağ ortadan kayboluyor. Dudaklarda çatlaklar ve egzema oluşuyor. Onun için kışın dudaklarınızı kesinlikle yalamayın."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?