Kadınların korkulu rüyasının tedavisi mümkün

Vajinismus kadının 1/3 alt vajen kaslarını iradesi dışında kasması ve bu nedenle cinsel ilişkinin gerçekleşememesi durumudur.

Kadınların korkulu rüyasının tedavisi mümkün
Kadınların korkulu rüyasının tedavisi mümkün
GİRİŞ 16.10.2014 09:30 GÜNCELLEME 16.10.2014 15:53

Yapılan bilimsel çalışmalarda cinsel sorunlar içerisinde en fazla doktora başvurma sebebidir. Vajinismus ülkemizde her 10 kadından birisinin sorunudur. Bu haliyle de belki de ülkemizin ‘en gizli mahrem sorunudur’ diyebiliriz. 

Vajinismus problemi ile karşı karşıya olan kadınlarda psikolojik anlamda; özgüven eksiklikleri, konsantrasyon kayıpları, unutkanlık, uzun süreli mutsuzluklar, dikkat eksiklikleri, kendisini yetersiz – aciz - değersiz görmeler ve depresyon sıktır. Kadın ilerleyen evliliği süresinde artık kendisini bir kadın olarak bile hissedememekte, öz güven kayıpları tüm hayatını alt üst etmektedir. 

Vajinismus hasta eşlerinin pek çoğu son derece anlayışlı ve sabırlıdırlar. Eşlerinin yaşadıkları bu soruna karşı üzülmelerine rağmen pasif davranışları ile çözümü ertelemekte, geciktirmektedirler.  

Vajinismus hasta eşlerinde de bazı psikolojik sorunlar eşlik edebilmektedir. Dikkat ve konsantrasyon kayıpları, mutsuzluk, kendilerini suçlama ve depresyon onlarda da sıktır. Bir yandan eşlerini severken, diğer yandan ona yardım edememenin verdiği çaresizlik tüm özel hayatlarına sirayet eder. 

 2003 yılından bu döneme kadar vajinismus tedavileri konusunda hizmet veren Ankara Hera Kadın Sağlığındaki klinik gözlemlerimize göre; vajinismus eşlerinde de zamanla bir takım cinsel sorunlar ortaya çıkmaktadır. Erken boşalma, ereksiyon olamama veya ereksiyonu sürdürememe, cinsel isteksizlik en sık olarak görülen cinsel sorunlar arasında yer almaktadır. 

Bazı vajinismus eşleri ise vajinismus hastalığı diye bir şeyi asla kabul etmezler. Eşlerine karşı küçümseyici, alaycı davranışları ile çözümsüzlüğü körüklerler. Eşlerine karşı sözlü ve fiziki şiddet tamamen bilgisizliklerinden ve gergin yapılarından kaynaklanmaktadır. Sorunu görmezden gelirler ve hatta eşlerini şımarıklık yapmakla suçlarlar. “Bu sorun sende bitiyor, bunu ancak sen aşabilirsin, başka kimse sana yardım edemez, sen isteseydin yapardın” gibi söylemler maalesef yangına körükle gitmekten başka bir şey değildir. 

2003 yılından bu yana vajinismus tedavileri üzerine ağırlıklı olarak hizmet vermekteyiz. Yine vajinismusankara.net web sitesinde de belirtildiği üzere, Ankara Hera Klinik’te tedavi görmüş olan 2500 hastamızın 50’sinin kendisi doktordur. İçlerinde kendileri jinekolog veya doğum yaptıran ebe hemşire olan vajinismus hastaları bulunmaktadır. Bu istatiksel veriler de vajinismusta profesyonel yardım alınmasının şart olduğunu göstermektedir. 

Vajinismus hastalığında tedavinin ilk ve en önemli anahtarı öncelikle hastalığı kabullenmektir. Daha sonra da iyi bir araştırma yaparak, en uygun tedavi merkezinde bir an evvel tedaviye başlanması gelmektedir. Belirtildiği üzere vajinismus, yalnızca profesyonel destek ile aşılabilen bir cinsel sorundur. 

Vajinismus tedavisi mümkündür!

Vajinismus tedavi başarısında erkek partnerin eşine desteği çok önemlidir. Erkek eş eşine: ‘Bu bizim ortak sorunumuz, bunu ikimiz birlikte aşacağız, her zaman ve her şekilde senin yanındayım’ şeklinde teminat vermesi, motive edici olması hem tedavi süresini kısaltacak hem de çok daha kolaylaştıracaktır. 

Unutmayınız ki; günümüzde uygulanan bilimsel ve etik tedavi yöntemler sayesinde, yoğunlaştırılmış bir tedavi programıyla, 3-4 gün kadar kısa bir süre diliminde vajinismus tedavisi mümkündür.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu