Bu ilçeyi kadın işçiler güzelleştiriyor

Kastamonu'da geçici süreyle belediyede istihdam edilen 9 kadın işçi, tretuvarları boyayarak çevrenin güzelleşmesini sağlıyor.

Bu ilçeyi kadın işçiler güzelleştiriyor
Bu ilçeyi kadın işçiler güzelleştiriyor
GİRİŞ 24.11.2014 11:55 GÜNCELLEME 24.11.2014 11:55

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve ilçe belediyesi iş birliğiyle yürütülen Toplum Yarına Çalışma Programı kapsamında kurayla belirlenen 9'u kadın 10 işçi, iş başı yaptı.

Büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan ekip, anayol ve sokaklardaki tretuvar ve refüjleri boyayarak ilçenin güzelleşmesini sağlıyor.

Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, kadın işçilerin erkeklerin bile kısmen zorlandığı boya işini büyük maharetle yaptıklarını söyledi.

İlk başta çeşitli çekinceleri bulunduğunu ama kadınların bu çekinceleri boşa çıkardığını anlatan Aliustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halk, çalışmaları beğeniyle karşıladı. Erkeklere nazaran daha titiz ve özenli çalışıyorlar. Biz erkekler bazen bir tarafı yaparken bir tarafı yıkabiliyoruz ama kadınlar öyle değil. İlçemize kadın eli değdiği belli oluyor çünkü bu konuda ciddi manada takdir alıyoruz. Bu kardeşlerimizin hiçbiri daha önce şu an yaptıkları işlerle uğraşmamış ama yıllardır bu işi yapıyormuş gibi tecrübe edinmiş. Bayanın bir işin içinde olması daha disiplinli çalışma ortamına vesile oluyor.

Belki de ileride belediyemizde istihdam edeceğimiz elamanları onların içinden seçme imkanımız olacak."

"Çalışmak isteyen için iş var"

Kadın işçilerden Satiye Abdurrahmanoğlu da evde oturmak yerine aile ekonomisine katkı sağlamak için projede çalışmayı tercih ettiğini anlattı.

Çalışmaktan memnun olduklarını aktaran Abdurrahmanoğlu, "Türkiye'de işsizlik fazla, bunu azaltmak için uygulanan projeden biz de faydalanıyoruz. Çocuklarımız için çalışmak istedik ve işe başladık. Daha önce hiç boya yapmamıştım, ilk kez burada başladım. Boya işi bir bayan için yorucu ama takım halinde çalıştığımız için zevkli, günümüz sohbet ederek ve çalışarak geçiyor. Bizi çalışırken görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Fotoğraf çekmek isteyen, yanımıza gelip 'siz de mi boya yapıyorsunuz?' diyen çok kişi var. Üniversite mezunu olarak bu projeden memnunum ve 'işsizim' diye boş gezmiyorum, çalışmak isteyen için iş var" şeklinde konuştu.

Seda Kavlakoğlu da "bana çıkmaz" diye girdiği kurada iş sahibi olduğunu kaydetti.

İşinden ve arkadaşlarından memnun olduğunu dile getiren Kavlakoğlu, "Sabah 08.00'de geliyoruz, iş dağılımı yapıyoruz. Garipseyen de var ama çalışmak çok güzel. Belediye başkanımız bile 'kadın eli değdiği belli oluyor' diyor, memnun kalıyoruz. Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'