Zorluklara rağmen mücadele eden öğretmenler

Hizan'ın Çatak Değirmen köyünde görev yapan kadın öğretmenler, tüm zorluk ve imkansızlığa rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Zorluklara rağmen mücadele eden öğretmenler
Zorluklara rağmen mücadele eden öğretmenler
GİRİŞ 24.11.2014 12:00 GÜNCELLEME 24.11.2014 12:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Alışılagelmiş yaşamlarını geride bırakıp Hizan'a 50 kilometre mesafedeki Çatak Değirmen köyünde öğretmenlik yapan İzmirli Zeynep Kiraz ile Antalyalı İpek Şekerci, ailelerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzakta eğitim veren öğretmenlerden yalnızca ikisi...

Köydeki imkansızlıklar nedeniyle ilçe merkezinde oturan ve her gün kilometrelerce yol katederek günün ilk ışıklarıyla köye ulaşan Zeynep ve İpek öğretmen, öğrencilerini sıcak dersliklerde karşılamanın çabasını gösteriyor.

Öğrencileri okula gelmeden ellerine aldıkları baltayla odun kıran ve sınıflardaki sobaları yakan fedakar öğretmenler, kendi çocuklarından ve kardeşlerinden ayırt etmedikleri öğrencilerine hem anne hem de abla şefkati gösteriyor.

Alışık olmadıkları köy şartlarında tüm zorluklara göğüs gererek öğrencilerine iyi bir gelecek sunmanın uğraşını veren genç öğretmenlerin bu özverisi, köy halkı tarafından da takdir ediliyor.

Antalya'dan ilk görev yeri olan Çatak Değirmen köyüne gelen öğretmenlerden İpek Şekerci, öğrencilerinin iyi bir eğitim alması için gün doğmadan yola koyulduklarını söyledi.

Şekerci, hafta içi her gün bir saat süren yolculuğun ardından köye ulaştıklarını ve ilk iş olarak odun kırıp dersliklerdeki sobaları yaktıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Antalya'dan geldiğim için hiç soba yakmamıştım. Öğrencilerin yardımıyla soba yakmayı öğrendim. Hava şartları bizi zorluyor. Soğuk kış günlerinde soba yakmak zor oluyor. Fakat hem köylüler hem de öğrencilerimiz bize çok destek oluyor. Antalya'dan geldiğimde burada hiç alışık olmadığım bir yaşam tarzıyla karşılaştım. Biraz zorlandım ama öğrencilerimizin gözündeki o ışık, her şeye değiyor. Tüm zorluklara rağmen öğrencilerimizin sevgisi bizi mutlu ediyor. Onlar için buradayız. Onların mutlu olduğunu görmek benim de hoşuma gidiyor. Bizi buraya tek bağlayan unsur öğrencilerimiz."

Geçen yıl kış mevsiminde köy yolunun kar nedeniyle kapandığını ve kendilerinin de birkaç defa yolda kaldığını ifade eden Şekerci, aracın yolda kaldığı günlerde saatlerce yürüyüp okula gittiklerini dile getirdi.

"Öğrenciler bize odun kırmayı, soba yakmayı öğretti"

İzmirli Zeynep öğretmen ise Ankara'nın doğusunu ilk kez gördüğünü, bu nedenle de alışık olmadığı bir yaşantıya adapte olmakta büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Tüm zorlukları öğrencilerin ve köylülerin desteğiyle aştıklarına değinen Zeynep Kiraz, şunları kaydetti:

"Buraya ilk geldiğimde soba yakmayı bilmiyordum. Daha önce hiç böyle bir deneyimim olmamıştı. Okulu ilk gördüğümde büyük şaşkınlık yaşadım. Okulda iki bayan öğretmen olduğumuz için her şeyle biz ilgileniyoruz. Okulun sobalı olması, kışın aşırı soğuk geçmesi ve konuşulan dil nedeniyle çok sıkıntı yaşadım. Ama çocuklar benim alışmam için çok yardımcı oldular. Doğu'ya ilk defa geldim ve alışılmadık bir yaşam tarzıyla karşılaştım. Öğrenciler bana odun kırmayı ve soba yakmayı öğretti. Şimdi işimi severek yapıyorum. İyi ki öğretmen olmuşum ve iyi ki buradayım."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • SEVİLAY 9 yıl önce Şikayet Et
    siz doğuya gitmediğinzide bırakın eğitim fakültesi ni başka bir üniversite mezunu görevyapıyor .birörnek vermek istiyorum öğrencilik yıllarımda bir arakadaş grubunda kürt bir arkadaşım la tartışıyorduk onu biraz tanımaya başlayınca pkk ya pekde karşı çıkmadığını gördüm ve buz gibi olmuştum.ama daha kötüsü iktisat mezunu abisinin öğretmen olduğunu öğrendiğimde daha kötü olmuştum.gidemedğin yer senin olmuyor o insanları o çocukları pkklı ailelerinin merhametine bırakmayan kardeşim bu vatana en büyük hizmeti sunuyor bence allah onlardan razı olsun......
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar mı soba yakcak. yav de gedin.
    Cevapla
  • Ramazan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar niye yadırgadın ali anlamadım. sanki amerikayı yeniden keşfediyoruz
    Cevapla
  • SEVİLAY 9 yıl önce Şikayet Et
    belki soba yakamzlar ama soba yakamya çalışan öğrencisi kazayra alv alınca üzerine atlayan yanarak vefat eden açık saçık kalbi tertemiz insanlarımız vardır.2003 agrı...
    Cevapla
  • Furkan Rıdvan 9 yıl önce Şikayet Et
    Niye siz soba yakıyosunuz onlar yakamaz mı
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Köylü kızlara nasıl tighgt giyilir, nasıl makyaj yapılır öğretecekler helbet! Yoksa nasıl "köylü güzeli" olunuru nasıl öğrenir o çocukcağızlar?
    Cevapla
  • SEVİLAY 9 yıl önce Şikayet Et
    insanları niye kılık kıyafetine göre yargılıyoruz acaba.onun o günahı senin başka günahın vardır eğer o öğretmenler oraya gitmezse biliyormusunuz onlar ın dağa çıkma ihtimalı ne kadar artıyor haberiniz var mı.o tayt giyen kızlar doğuya ve güneydoğuya gidemeyip batıdan ahkam kesenlerden erkeklerden daha delikanlı....
    Cevapla
  • SEVİLAY 9 yıl önce Şikayet Et
    bana bir harf öğretnenin kölesi olurum der ilmin kapısı hz ali efendimiz bu mesleği hor görmek nankörlüktür.unutmayınız ..öğretmenlik peygamber mesleğidir. efendimiz ümmetinin öğretmeniydi.şu satıralrı yazıyor olmak demek gnlünü ummana açmak demektir.kişisel tecrubeleriniz bu mesleğe olan inancı değiştirmesin.bu kardeşlerim gibi şarkda ailesi tarafından devletine düşmanca yetiştirilen o masumları kazanmak paha biçilmez bir kazançtır...anlayanabilene şark görevi yapan meslektaşlarıma dua ve saygılarımla
    Cevapla
  • Furkan Rıdvan 9 yıl önce Şikayet Et
    "Öğretmen bir kandile benzer kendini tüketerek başkalarına ışık verir" Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!