Kadınlar sebze meyve halinde mesai yapıyor

Bursa Kent Hali'nde "ekmek parası" için çalışan kadınlar, pazar hariç her gece saat 05.00'te işe gelip öğleye kadar mesai yapıyor.

Kadınlar sebze meyve halinde mesai yapıyor
Kadınlar sebze meyve halinde mesai yapıyor
GİRİŞ 09.12.2014 12:27 GÜNCELLEME 09.12.2014 12:27

Halde çalışan kadınlar, kentte insanların çoğu derin uykuda iken mesaiye başlamak için evlerinden çıkıp yola koyuluyor.

Bazen sıfırın altına düşen, kimi zaman da bunaltıcı derecede sıcak olan havalarda, gecenin zifiri karanlığında Kent Hali'nin yolunu tutan kadınlar, hemcinslerinin evde işe giden eşlerine, okula giden çocuklarına kahvaltı hazırlamak için uyandığı dakikalarda mesailerinin önemli bölümünü bitiriyor.

Ağırlıklı olarak soğan ve patates toptancılığı yapan komisyoncularda çalışan kadınlar, günde 40-50 ton sebze ve meyveyi elden geçirip ayıklıyor. Kadın işçilerin, hafta tatili olan pazar günleri dışında saat 05.00'te başlayan mesaisi öğleye kadar sürüyor.

Ayıklanan, kasalara doldurulan ürünler, market rafları, pazar tezgahları ve manav dükkanlarında sabahın erken saatlerinde yerlerini alıyor.

İşçilerden Nezehat Süzer, ev ekonomilerine katkı sağlamak ve çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak için kışın soğuğa, yazın sıcağa katlandıklarını söyledi.

Halde bazen hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğünü, açık alan olduğundan özellikle ellerinin çok üşüdüğünü vurgulayan Süzer, "Çoluk çocuk için işe sabaha karşı geliyoruz. Sonuçta hayat mücadelesi. Çocuklarımız için çalışmak zorundayız. Halde çalışmak zor ama alıştık artık" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!