İdrar kaçırma probleminin tedavisi için lazer

Lazer teknolojileri günümüzde pek çok kozmetik alandaki yerini koruyor.

İdrar kaçırma probleminin tedavisi için lazer
İdrar kaçırma probleminin tedavisi için lazer
GİRİŞ 09.01.2015 09:00 GÜNCELLEME 09.01.2015 09:52

Son 5 yıldır vajina içine uygulanan karbondioksit lazer uygulamaları ile vajina daraltma ve yenileme işlemleri cerrahi bir işleme gerek kalmadan yapılabiliyor. Lazerle vajinanın daraltılması, sıkılaşma sağlanarak vajinanın yeniden gençleştirilmesi ‘vajinal rejuvenasyon’ olarak da biliniyor. 

2003 yılından bu yana cinsel terapiler ve kozmetik jinekoloji ile ilgili çalışan, ABD’den İleri Kozmetik Jinekoloji sertifika sahibi ve Hera Kadın Sağlığı Merkezi kurucusu Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ’ın verdiği bilgilere göre genital estetik amacıyla lazer uygulamaları en sıklıkla vajina daraltma – gençleştirme (rejuvenasyon), dış genital alan renk açma ve dolgunlaştırma işlemleri için kullanılıyor. Ayrıca ‘labioplasti’ adı verilen iç dudak estetiği ve genital siğil tedavisi için de karbondioksit lazerler tercih edilebiliyor. Diğer taraftan kadınlarda idrar kaçırma, cinsel ilişki ağrısı ve menopoza bağlı vajinal kuruluk şikayetlerinde de lazerler tercih sebepleri arasında.   

Vajinal genişleme neden kaynaklanır?

Sık ve zor gerçekleşen doğumlar, kürtaj gibi jinekolojik müdahaleler ve ilerleyen yaş vajinal sarkma ve genişlemenin en sık sebepleri arasında. Ayrıca kronik sigara ve alkol tüketimi, hızlı kilo verme, dengesiz beslenme ve doğuştan bağ dokusunun zayıflığı da diğer önemli nedenler arasında yer alıyor. 

Vajinanın fazlaca genişlemesi kadınlarda ve erkeklerde cinsel hazzın azalmasına bağlı olarak bir takım sorunları beraberinde getirebiliyor. Diğer taraftan kadınlarda orgazm olamama veya güç olma problemlerine neden olabiliyor. Cinsel sorunlar zamanla büyüyerek evlilik ve iletişim sorunlarına da dönüşebiliyor. Diğer taraftan, vajinal genişleme ve bu bölgenin bağışıklık sisteminin zayıflaması sık vajinal enfeksiyonlara da zemin hazırlıyor. 

Dr. Süleyman Eserdağ, yapılan lazer uygulamaları ile vajina içi kolajen bağ dokusunun uyarılması sonucunda vajinanın daraltıldığını ve yeniden sıkılaştığını ifade ediyor. Vajinaya lazer uygulaması yaklaşık 30 dakika sürüyor. Her hangi bir cerrahi kesi yapılmadığından ötürü ameliyata bağlı komplikasyonlar da ortaya çıkmıyor. Lazer uygulaması son derece ağrısız olduğu için hiçbir anesteziye de gerek bulunmuyor. İşlem sırasında vajina prob ile vajinanın tamamı boylamasına taranıyor, böylelikle vajinanın bütünü kapsayan, eş tarafından da fark edilebilecek tam bir sıkılaştırma elde ediliyor. 
Menopoz döneminde ortaya çıkan vajinal kuruluk, genişleme ve ağrılı cinsel ilişki sorunlarında da lazer ile vajinanın yenilenmesi hastalara avantajlar sunuyor. Lazer uygulamasından hemen sonra kişiler normal hayatlarına dönebiliyorlar. Ortalama 7 gün sonrasında da cinsel ilişki serbest hale geliyor. 

İdrar kaçırma probleminin tedavisi için lazer

Vajinaya uygulanan lazer ile vajina sıkılaşması - gençleşmesi ile birlikte, aynı seansta idrar kaçırma sorunları da giderilebiliyor. Vajina içerisine uygulanan lazer mesane ve idrar kanalı etrafındaki bağ dokusunun güçlenmesini ve yeni kolajen oluşumunu sağlayarak idrar kaçırma sorunlarının çözümünde de kullanılabiliyor. Özellikle gülme, hapşırma ve ağır yük kaldırma gibi karın içi basıncı arttıran durumlardaki idrar kaçırma sorununda lazer, cerrahi işlemlere alternatif bir yöntem olarak görülüyor.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli