Kadınlara ücretsiz aikido eğitimi veriliyor

Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından İstanbul'da bir savunma sporları merkezi, kadınlara yönelik ücretsiz aikido kursu başlattı.

Kadınlara ücretsiz aikido eğitimi veriliyor
Kadınlara ücretsiz aikido eğitimi veriliyor
GİRİŞ 02.03.2015 12:32 GÜNCELLEME 02.03.2015 12:32

Türkiye'de son zamanlarda olumsuz olayların ve şiddetin arttığına dikkati çeken Başkurt, "Kadınlara en azından şiddete karşı kendilerini savunabilecekleri birkaç tekniği savaş ve savunma sporları uzmanı olarak hediye etmek istedik. Kadınlar için savunmaya, kaçmaya, taciz ve saldırı anında kendilerini korumaya yönelik zaman kazanmaları için bir eğitim tasarladık. Aikido tekniklerini basit anlatımlarla öğretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkurt, aikido dışında kadınların mutlaka spor yapması, diğer savunma sporlarıyla da ilgilenmesi gerektiğini anlatarak, "Bu proje kapsamında kadınlara etkisizleştirme, saldırıyı bertaraf etme, kaçmak için zaman kazanabilme tekniklerini öğretiyoruz. İstedik ki kadınlar basit ama teknik bazı aikido hareketleriyle kendilerini koruyabilsin ve beklenmedik saldırılara karşı çözümler üretebilsin" ifadelerini kullandı.

Bu dersleri sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde başlattıklarını belirten Başkurt, kursa yoğun bir talep geldiğini, eğitimlerin nisana kadara devam edeceğini bildirdi.

"Her kadının artık kendini koruması gerekiyor"

Aikido dersi almaya başlayan 54 yaşındaki Arzu Gören, her kadının kendi koruması gerektiğini ifade ederek, "54 yaşından sonra bu sporu yapmam gerektiğini düşündüm. Sokağa çıktığımızda başımıza neler geleceğini bilmiyoruz. Bundan önce kapkaççılar vardı. Onlardan kendimizi korumak için uğraşıyorduk. Artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ki sadistlik mi diyeyim, erkeklerdeki bir kin mi diyeyim bilemiyorum. İkili ilişkilerde de şiddet çok fazlalaştı. Bunlar ortaya ancak basına yansıdıkça çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Dışarıda bana bir saldırı olduğunda artık ne yapacağımı biliyorum"

Üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Kader Yıldız da aikido tekniklerini öğrenmenin faydalı olacağına inandığını anlattı. Yıldız, bazı teknikleri öğrendikten sonra öz güven oluştuğunu dile getirerek, "Dışarıda bana bir saldırı olduğunda artık ne yapacağımı biliyorum. Bilinçlendim. Hocamız bize bir temas olduğunda kendimizi nasıl koruyacağımız öğretti. Kendimi savunabilirim. Şiddete karşı biraz daha hızlı olmamız gerekiyor. Şiddet artırıyor. Şehir dışında yaşayan bir öğrenci olarak sürekli bir panik halindeyiz. Bu nedenle bu tür sporlara başvuruyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'