Kadınlar en çok burun estetiği yaptırıyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, kadınların en fazla burun estetiği yaptırdığını söyledi.

Kadınlar en çok burun estetiği yaptırıyor
Kadınlar en çok burun estetiği yaptırıyor
GİRİŞ 23.04.2016 14:59 GÜNCELLEME 23.04.2016 14:59

Ameliyatsız muayenehane ortamında burun estetiğinin şekil bozuklukları, çöküklükler gibi durumlarda uygulandığını belirten Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, “Burnun yüzdeki faktörü düşünüldüğünde üzerinde yapılacak her değişiklik estetik açıdan kendini hemen fark ettirmektedir. Eğer hızlı bir çözüm arıyorsanız bu işlemi tercih edebilirsiniz. Ancak burada vakaları doğru seçmek gerekmektedir. Burun, özellikle kadınlarda en fazla estetik müdahaleye ihtiyaç duyulan bölgedir.

Türkiye gibi Akdeniz ırkına özgü hafif kemerli ve ucu düşük burun yapısı günümüz güzellik anlayışında genellikle çok beğenilmediği için burun dolgusu gibi yöntemlerle burun şekline rahatlıkla muayenehane ortamında müdahale edilebilir” dedi.

Dolgu ile burun deformitelerinin düzeltilmesinin alternatif bir yöntem olarak kullanılmaya başlandığını kaydeden Akagün, “Muayenehane ortamında yapılabilmesi, enjeksiyon yöntemi ile uygulanması dolgunun avantajlarıdır. Ancak burada deformitenin yok edilmesi değil kamufle edilmesi söz konusudur. Genellikle burun sırtındaki kemer nedeniyle başvuran kişilerde bu görüntüyü hafifletmek için kullanılabilecek yöntemdir. Dolgu olarak vücuda uyumlu, reaksiyon oluşturmayan maddeler kullanılır” diye konuştu.

Daha önce operasyon geçirmiş ama problemi olan burun sırtında çökkünlük, orta hat asimetrileri, burun deliklerinde düzensizlik ve çekilmeler konusunda rahatlıkla muayenehane ortamında çok daha düzgün ve güzel bir burna sahip olunabileceğini anlatan Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, “Ayrıca tekrar bıçak altına yatmak istemeyen, yeni bir operasyona vakit ayıramayan ya da operasyondan çekinen ve özel günler öncesi iyileşme dönemi yaşamadan burnunda hafif değişiklikler isteyen kişilerde dolgu uygulamasıyla iyi sonuçlar almaları mümkündür. Muayenehane koşullarında uyuşturucu birtakım kremlerle burnunuz uyuşturulur. Ardından dolgu maddesi önceden belirlenen noktalara enjekte edilir. Hiçbir ağrı, sızı, morarma belirtisi görülmez. Hemen o gün arkadaşlarınızla buluşabilir, davetlere katılabilir, işe gidebilirsiniz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi