Şekerin daha önce bilmediğiniz 5 kullanım alanı

Uzmanların sürekli olarak hayatınızdan çıkarın dediği şekerin çoğumuzun bilmediği 5 farklı kullanım alanı...

Şekerin daha önce bilmediğiniz 5 kullanım alanı
Şekerin daha önce bilmediğiniz 5 kullanım alanı
GİRİŞ 26.04.2016 16:54 GÜNCELLEME 26.04.2016 16:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şekeri eminiz ki şimdiye dek hiç bu şekilde kullanmadınız. Uzmanlara göre şeker insan vücudu için gerekli bir besin ve bunu mutlaka şeker pancarından üretilen doğal şekerden karşılamalısınız. Ancak doğal olmayan şeker kullanımının insan vücudunda yaptığı tahribatta herkesin malumu.

Bu haberi okumadan önce şekeri sadece mutfakların vazgeçilmezi olarak kullananlardansanız işte size şekerin 5 farklı sıradışı kullanım alanı...

1- Yara iyileştirici özelliği: Şeker Zimbabve'de geleneksel şifa ilacı olarak kullanılıyormuş. Şekerin hem bakteri öldürme hem de acıyı azaltma gibi bir özelliği olduğundan yaranızın üzerine bir tutam şeker serperek yaranızı iyileştirebilirsiniz.

2- Yumuşacık ellere sahip olabilirsiniz: Doğal yollarla ellerinizin yumuşacık olmasını istiyorsanız aynı miktarda şeker ve zeytinyağı ile ellerinizi bir miktar ovun ve duruladığınızda muhteşem sonuçlarla karşılaşmaya hazır olun.

3- Zor kirleri elinizde kolayca çıkarın: Yağlı boya veya çıkması zor başka bir şeyle elleriniz kirlendiyse ve gününüzün kabus olacağını düşünüyorsanız hiç canınızı sıkmayın ve sabun ve de şekerle elinizdeki kirden kolay bir şekilde kurtulun.

4- Baharattan yanan ağız: Aslında bu durumda telaşla ağımıza bir şeyler atarız acı bir an önce dinsin diye. Oysa yiyeceğiniz bir tutam şeker çok daha iyi sonuç verir.

5- Yanan damağınızı yatıştırın: Bu durum sık sık başımıza gelir ve o anda acıdan ne yapacağımızı bilemeyiz! Sıcak kahveden, çaydan veya herhangi başka bir şeyden damağınız yandığında bir tutam şeker yemek veya kesme şekeri damağa dayamak acıyı dindiririyor.

YORUMLAR 1
  • isim 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç gerek yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak