Bacak sıkılaştıran etkili 3 egzersiz

İşte bacaklarını inceltmek ve sıkılaştırmak isteyenler için 3 muhteşem egzersiz

Bacak sıkılaştıran etkili 3 egzersiz
Bacak sıkılaştıran etkili 3 egzersiz
GİRİŞ 21.05.2016 11:45 GÜNCELLEME 21.05.2016 11:45

Bacaklarınızı yaza hazırlamanın vakti geldi de geçiyor bile. Bu dönem uzun süredir hayalini kurduğunuz sıkı ve ince bacaklara kavuşmak için çalışmanın tam zamanı. İşte size kusursuz ve ince bacaklara kavuşmanıza yardımcı olacak 3 egzersiz hareketi...

Zıplayıp çömelme (jump squat)

Klasik squat'tan biraz daha farklı olan bu egzersiz hareketi bacaklarınızın daha sıkı olmasını sağlar. Bu hareketi uygulamak için önce bacaklarınızı omuz hizasında açın. Kalçanızı geriye doğru iterek sanki bir sandalyede oturuyormuş gibi öne doğru çömelin. Çömelirken kollarınızı göğsünüzde birleştirin ve ağırlığınızı topuklarınıza vererek zıplayın ve tekrar aynı pozisyona dönün. Bu hareketi seri bir şekilde 3 set halinde her gün tekrarlayın.

Duvara yaslanarak oturma

Biraz dayanıklılık gerektiren bu egzersiz hareketi hayalinizde sıkı bacaklara kavuşmanıza oldukça yardımcı olacak. Bu hareketi yapmak için bir pilates topunu duvara yaslayın ve sırtınızı topa değdirin. Ardından bir sandalyede oturuyormuş gibi çömelin ve ellerinizi göğüs hizasında öne doğru uzatın. Bu pozisyonda 60 saniye kadar bekleyin ve hareketi 3 set halinde tekrarlayın.

Jumping jacks (ağırlıkla birlikte)

Bir çeşit kardiyo hareketi olan jumping jacks, bacakların şekle girmesine müthiş yardımcı oluyor. Jumping jacks hareketi için ayakta dik bir pozisyon alın ve her iki elinize ağırlık alın, bacaklarınızı ve kollarınızı aynı anda açıp kapayarak olduğunuz yerde zıplayın. Bu hareketi 100 kez tekrarlamaya çalışın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!