Evinizde sık sık değiştirmeniz gereken eşyalar

Evinizde kullandığınız bazı eşyaları sağlığınız için sık sık değiştirmeniz gerekiyor. Peki bu listede hangi eşyalar var?

Evinizde sık sık değiştirmeniz gereken eşyalar
Evinizde sık sık değiştirmeniz gereken eşyalar
GİRİŞ 29.05.2016 11:17 GÜNCELLEME 29.05.2016 11:17

Evlerimizdeki mikropları yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz ama bazen her zaman kullandığımız aslında mikrop ve bakteri ürediği için sık sık değişitirilmesi gereken eşyaları gözmezden gelebiliyoruz.

Özellikle banyo ve mutfak gibi nemli ortamlar bakterilerin üremesi için ideal ortamlardır. Mutlu evinizi sağlıklı bir şekilde tutabilmek için özellikle bu 5 eşyayı sürekli olarak değiştirmeniz gerekiyor.

İşte sık değişmesi gerekenlerin listesi:

Banyo süngerleri:

Banyo süngerleri bakterilerin en çok bulunduğu alanlardan biridir. Vücudunuzun her yerinde kullandığınız için bakteri tüm bedeninize yayarlar. Bunun için her banyodan sonra süngerleri, keseleri ve lifleri kurutmayı unutmayın. Her ne kadar kurutarak kullansanız bile her ay düzenli olarak değişitirmesi gerekir. Ancak sentetik süngerler bakterilere karşı daha dirençlidir bunun için 8 haftada bir değişitirilmesi yeterlidir.

Mutfak süngerleri:

Mutfak süngerleri de bakterilerin kolaylıkla çoğalması için zemin oluyturur. Gün içinde sürekli sıcak su ile yıkıyorum diye düşünmeyin. Bunun için yoğun olarak kullanıyorsanız süngeri 2 haftada bir değiştirin. Çok az kullanıyor ve kullanmadığınız zaman kuru tutuyorsanız 8 haftada bir değiştirebilirsiniz.

Diş fırçaları:

Grip veya soğuk algınlığından sonra diş fırçalarınızı değiştirmeyi unutmayın. Genel olarak diş fırçalarını 2 ayda bir değiştirmeniz gerekir.

Yatak:

Yataklarınızın da her yedi yılda bir değişitirilmesi gerektiğini biliyor musunuz. Yataklar zamanla kir, toz ve akarlar sebebiyle alerjiye neden olur. Bazen yattığınız zaman uykusuzluk çekmenizin nedeni de olabilirler.

Kesme tahtaları:

Kesme tahtaları için zaman sınırı olsa da kullanmanıza göre değişmektedir. Sık kullanıyorsanız, bir süre sonra üzerinde oyuklar ve kesikler oluşmaya başlar. Bunlar bakterilerin üremesi için iyi ortamlardır. Kesme tahtanızın üzerine oluklar olmaması gerekir. Ayrıca çiğ et ve tavuk için iki ayrı kesme tahtanızın daha olması gerektiğini unutmayın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!