Çamaşır makinesinde giysilerin rengi nasıl korunur?

Kadınların en çok şikayet ettiği konulardan biride çamaşır makinesinde renk akması. Peki .amaşır makinesinde renk akması nasıl önlenir?

Çamaşır makinesinde giysilerin rengi nasıl korunur?
Çamaşır makinesinde giysilerin rengi nasıl korunur?
GİRİŞ 11.08.2016 07:43 GÜNCELLEME 11.08.2016 09:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

1- Önerilen yıkama talimatları için giysilerin bakım etiketlerini okuyun. Özellikle kot pantolon gibi belirli giysilerin ters yüz edilerek ya da ilk yıkamada tek başlarına yıkanması gerekebilir.

2- Her zaman önerilen sıcaklık ayarını kullanın. Bazı çamaşırlar daha düşük sıcaklıkta yıkandığında renk vermez ama çok yüksek sıcaklıkta yıkandığında renk verebilir. Özellikle tereddütte kaldığınız bir durumda çamaşırınızı düşük ısıda yıkayın.

3- Açık ve koyu renkli çamaşırlarınızı ayırın. Ama benzer renklileri bir arada yıkayın. Akan renklerin bir numaralı şüphelileri kırmızı, lacivert ve siyahtır. Ama sakın siyahla kırmızıyı bir arada yıkarsam bir şey olmaz diye düşünmeyin. Aksi taktirde kırmızı çamaşırınız makinenizden kahverengi olarak çıkabilir.

çamaşır-makinesi-1

4- Renk vermez giysiler almaya dikkat edin. Özellikle kalitesiz ve ucuz kumaşlarda kullanılan boya yıkamayla kusar.  Giysi etiketinde ‘renk vermez’ uyarısı olan kıyafetler satın almayı tercih ederseniz bu riski de ortadan kaldırmış olursunuz.

5- Yeni giysilerinizin renk verip vermeyeceğini test edebilirsiniz. Giysinin görünmeyen bir yerine deterjanlı su dökün ve beyaz bir bezle bastırın. Beze renk geçiyorsa giysiyi tek olarak yıkamalısınız. Kendinizi riske atmak istemiyorsanız yeni aldığınız her giysiyi ayrı olarak yıkamanız en doğrusu olacaktır.

6- Islak giysileri çamaşır makinesinde bırakmayın. Çünkü canlı renkli giysiler ıslak olarak ne kadar uzun birbiriyle temas ederse renk geçme ihtimali de o kadar yüksek olur.

7- Giysilerinizin rengini, çamaşır makinesinin içine bir tutam tuz atarak koruyabilirsiniz.

YORUMLAR 3
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    Sirke ve Tuz mutfakta ,banyoda cok etkili.
    Cevapla
  • ruhi kubay 7 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka
    Cevapla
  • uzun dönem er 7 yıl önce Şikayet Et
    Sofra tuzu makinenize zarar verir, ömrünü kısaltır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."