Darbe girişimine sanatçılardan tepki!

Sanat dünyasından ünlü isimler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine sosyal medyada tepki gösterdi.

Darbe girişimine sanatçılardan tepki!
Darbe girişimine sanatçılardan tepki!
GİRİŞ 19.07.2016 12:50 GÜNCELLEME 20.07.2016 14:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sanat dünyasından ünlü isimler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine sosyal medyada tepki gösterdi.

Murat Boz: "Ülke olarak kenetlenmeliyiz"

Oyuncu ve şarkıcı Gülben Ergen Çelik, Twitter hesabındaki 4 milyonun üzerinde takipçisiyle "Bölünmedik, bölünmeyeceğiz" ve "Askerin üniformasını giyip ülkeyi kana, korkuya bulayan şerefsizler, birliğimiz karşısında duramayacaklar." mesajlarını paylaştı.

Yaklaşık dört milyon kişinin takip ettiği şarkıcı ve oyuncu Murat Boz, "Soğukkanlı olmalıyız. Hepimiz biriz. Bu ülke hepimizin. Sahip çıkalım. Daha fazla can yanmasın kan dökülmesin. Silah, bomba, şiddet ile sonuç alınamaz. Ülke olarak kenetlenmeliyiz artık." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Twitter'daki hesabını yaklaşık iki milyon 800 bin kişinin takip ettiği söz yazarı ve şarkıcı Emre Aydın, "Bir daha böyle bir olayın hiç yaşanmamasını diliyoruz. Şehitlerimiz için çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Darbeye hayır." açıklamasına yer verdi.

Yaklaşık 3 milyon 800 bin kişinin Twitter'da takip ettiği şarkıcı Mustafa Ceceli, darbe girişiminin üçüncü gününde paylaştığı mesajında, "Ülkemizi çökertme girişiminde her kimin kıl kadar payı varsa, cezası ağırın da ağırı olmalı ve eminim ki olacak. Fiilinde, fikrinde, duasında 'bir' olan milyonlar ve şehitlerimiz sayesinde hala özgürce mesaj yazabiliyoruz. Oyun bozuldu." değerlendirmesini yaptı.

Oyuncu ve şarkıcı Ayşegül Aldinç, "Olanlar akıl alır gibi değil ama bu bir kader de değil. Bu da geçecek. Sindiremeyecekler. Biz nasıl sindiririz onu gerçekten bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Hadise: "Allah güzel Türkiyemiz'i korusun"

Şarkıcı Hadise, 2,5 milyonun üzerindeki takipçisiyle, "Allah güzel Türkiyemiz'i korusun. Dün gece gibi karanlık bir geceyi bir daha yaşamamak umudu ile geçmiş olsun." mesajını paylaştı.

Twitter'da 500 binin üzerinde takipçisi bulunan şarkıcı Uğur Işılak, şu paylaşımda bulundu:

"Ey Asker, Ey Mehmetçik, bu oyuna gelme. Milletine silah doğrultan asker, bu milletin askeri olamaz. Bugünler geçecek. Fakat bunu yapanlar, destek olanlar, bayram edenler ve susanlar unutulmayacak. Millete ve milletin iradesine silah doğrultanlar, bunun bedelini çok ağır ödeyecektir. Yıl 1960 değil 2016 ve lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Tankın içinde Mehmetçik, üstünde millet olduktan sonra, darbeler yerle bir olmaya mahkumdur. Milletin meclisine bomba atacak kadar alçalan bu güruh, Türk olamaz. Türk Milletine mensup olamaz. Bunun bedeli çok ağır olacak inşallah."

Üsküdar Kısıklı'daki demokrasi nöbetine katılan şarkıcı Davut Güloğlu, "Demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıkma zamanı. Allah vatanımızı ve milletimizi korusun. Meydanlara çıkmanız için meselenin ne olması gerekiyor? Milletçe meydanlardayız. Siz neredesiniz." yorumunu yaptı.

Oyuncu Murat Yıldırım, "Darbe istemiyoruz. Kahrolsun darbe yapanlar. Bu ülkeyi kaosa sokanlara lanet olsun." mesajına yer verdi.

Şarkıcı Alişan, böyle bir hainliğin kimsenin aklına gelmeyeceğini belirterek, şunları ifade etti:

"Savaş zamanı düşmanlarımız yapmadı bunu. Ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kendi insanına kurşun sıktıran, kendi meclisini bombalayacak kadar alçaklaşmış hainler, o üzerine kurşun sıktırdığınız insanların vergileriyle ödenen maaşlarınızla, yediğiniz lokma haram olsun."

Oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, "Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanına ve meşru hükümetine karşı yapılan ayaklanma girişimini lanetliyorum." mesajını kaydetti.

Nilüfer: "Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz"

Şarkıcı Funda Arar, "Bu ülkede mutlu ve güzel yaşamak istiyoruz. Neler oluyor? Allah'ım sen vatanımızı milletimizi koru." şeklinde görüşlerini paylaştı.

Oyuncu Ertuğrul Şakar da darbe girişimine tepkisini şu paylaşımıyla dile getirdi:

"Kendi vatandaşlarının üstüne nasıl bomba atarsın, nasıl tararsın, niye yaparsın? Hiç utanmadın mı? Sana ortaokuldan beri bakan, çorabından mendiline kadar veren, seni hayal bile edemeyeceğin uçaklara, helikopterlere pilot yapan bu millete nasıl bomba atarsın? Bu milletle nasıl helalleşeceksin? Anana, babana, eşine ve çocuklarına ne diyeceksin? Yazık yazık."

Şarkıcı Burcu Güneş, "Allah'ım bu nasıl, ne uzun bir gece. Yalvarırım hepimizi koru. Yardım et. Ağlıyorum. Yaşadığımız her şey, gördüğüm görüntüler inanılmaz. Kardeşlik, birlik, beraberlik içinde sarılalım birbirimize. Başka Türkiye yok." açıklamasında bulundu.

Şarkıcı Nilüfer, instagram hesabından "Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz. Askerlerimiz, vatandaşlarımız, polislerimiz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz." mesajıyla Türk bayrağı fotoğrafına yer verdi.

Murat Dalkılıç da instagramdaki takipçileriyle, Türk bayrağı fotoğrafı ile "Türk Milletine geçmiş olsun. Demokrasinin kılına zerre gelmemesi dileğiyle. Bütün kayıplarımızın ruhu şad olsun." mesajını paylaştı.

Murat Kekilli, "Tam tatile çıkacaktım, o sıra olaylar patladı. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan halkından bir şey istedi, bu çağrıya uyup sokaklara çıktım. Tatil sonra da olur. Bayrak, vatan söz konusu olduğunda gerisi tefarruattır" dedi.

Hülya Avşar sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak:  "Şu geçirdiğimiz sıkıntılı günlerde Cumhurbaşkanımıza destek olarak gücümüze güç katan bütün parti başkanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Beni hüngür hüngür ağlatan bu birlikteliğin ülkemiz için devamını diliyor, kayıplarımıza rahmet eyliyor, Cumhurbaşkanımıza suikast yapmayı ancak hayal edebilen darbecileri nefretle kınıyorum. Biz halkını çok kısa sürede -tedirginlik devam etse de- rahatlatan devlet yönetimine minnettarım. Huzur, sevgi, birlik içinde günlerin yakın olduğuna yürekten inanıyorum. Yeter ki birbirimize sevgiyle sarılalım, gençlerimize barışı aşılayalım, hedefimizi güçlü, çalışkan, kimseye müdanası olmayan, bir millet olarak belirleyelim. Bu da ancak şimdi olduğu gibi hırslarımızdan arınıp birlik olmakla başarılır."

Orhan Hakalmaz, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden masum vatandaşlar ve güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek, şöyle konuştu:

"Özgürlüğümüze ve ülkemize her çeşit gayrı ahlaki ve gayri kanuni müdahaleye karşı 'ocu bucu' demeden karşı çıktık, çıkmaya devam edelim. Bu ülke bizim yuvamız ve hepimiz bir aileyiz, kardeşiz. Elbette fikirler başka başka olacak ama söz konusu vatansa yani yuvamızsa gerisi teferruattır vesselam."

Sanatçı Bekir Ünlüataer ise, Türkiye'nin bu sıkıntılı günleri atlatacağına inandığını ifade ederek, "Millet olarak birlik ve beraberlik günüdür. Şehitlerimize rahmet, yararlılara şifa dilerim." diye konuştu.

Sanatçı Serkan Çağrı ise, milli birlik ve beraberliğe kastetmek isteyen her türlü yapılanmaya karşı milletin gereken cevabı verdiği düşüncesini paylaşarak, şunları aktardı:

"Dostu düşmanı ayırdetme ve birlik olma zamanıdır bugün. İdeolojik farklılıklarımızı bir yana bırakarak düşmana fırsat vermeden bu vatanda birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu iliklerimize kadar hissettik dün gece. Allah bir daha bu millete bu acıları yaşatmasın. Vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlerimize rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez, TRT'nin düzenlediği "Genç Girişimciler" ödül töreninde olduğu sırada olayları birebir yaşadığını ve yaşananların darbe girişiminden daha ötesinde bir durum olduğunu dile getirdi.

Geçmişte de benzeri olaylar yaşandığını, son girişimin ise öncekilerden farklılık gösterdiğini aktaran Yenilmez, şöyle konuştu:

"Türk tarihinde ilk kez Gazi Meclis bombalandı. Ben bunu Osmanlı'nın ilk rüyasının görüldüğü, Şeyh Edebali türbesinin Yunanlılar tarafından yakılmasıyla aynı görüyorum. O türbe yakıldı belki ama oradan, dünyadaki bütün mazlumların tek umudu olan Türkiye Cumhuriyeti devleti doğdu. Şimdi de kıymık çıktı. Yaşadığımız bu elim olay, yine güçlü bir devletin doğmasına neden olacaktır."

"BU DURUM HAYIRLAR GETİRECEKTİR"

Müzisyen, caz sanatçısı, söz yazarı ve besteci Özdemir Erdoğan ise yaşananların çok üzücü olduğunu belirterek, "Milletimize geçmiş olsun. Milletimiz kendi iradesiyle kendi kaderini çizdi. Bu da gururlanılacak bir şey. 'Türk milletinin üzerinde ölü toprağı var' diyenler çok mahcup olacak. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve kendi inisiyatifleriyle korkusuzca tankların üzerine çıktı. Bu durum hayırlar getirecektir." ifadelerini kullandı.

Tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada asabının bozuk olduğunu belirterek, "Zaten bir cenazem var. Bunlar da üst üste geldiği için sistemim allak bullak. Onun için ben bir yorum yapmak istemiyorum. Demokrasi için düzen olsun. İç savaş olmasın benim tek temennim bu." dedi.

Müzisyen Metin Özülkü de, yaşananların herkesi tedirgin eden bir gelişme olduğunu aktararak, "Ne olduğunu anlayana kadar epey bir süre biz de şok geçirdik. Olaylar başladığında tam da sahnedeydik. Daha sonra olayları sabaha kadar takip ettik. Çok şükür ki olaylar olumlu neticelendi. Ülkemiz son dönemlerde çok enteresan olaylar yaşıyor. Biz de izliyoruz. En kısa sürede inşallah huzurlu ve mutlu bir toplum haline geliriz." diye konuştu.

Emel Müftüoğlu ise bu tür konularda yorum yapmak istemediğini dile getirerek, "Korkunç bir şey yaşadık. Ne diyebilirim ki." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Kerem Alışık, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.

Kerem Alışık, şunları aktardı:

"Bu akıl tutulmasını, bu antidemokratik anlayışı, bu halkımızın iradesini görmezden gelerek demokrasimizi elimizden almak isteyen tarihi çılgınlığını büyük bir öfkeyle reddediyor ve kınıyorum. Medyası, sanatçısı, siyasetçisi, emekçisi, esnafı ve sporcusuyla zora düşünce hemen devreye girebilen birlik olma algımızla omuz omuza veren toplumsal duruşumuzla, darbeye yıkıcı darbeyi vurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum."

Alışık, demokrasi mücadelesi uğruna hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin acısını da derin bir hüzünle kalbinde taşıdığını dile getirerek, "Hiçbir günahı olmayan vatandaşlarımızı katletmekten çekinmeyen zihniyeti şiddetle lanetliyorum. Allah vatanımızı milletimizi akıl sağlığını kaybedecek kadar gözü dönmüşlerden korusun." şeklinde konuştu.

"KENDİLERİNİ DEŞİFRE EDEREK SONLARINI GETİRDİLER"

Grup Tillo'nun kurucusu ve sözcüsü Mustafa Kadaş, Türk milletinin geçmişteki darbelerden ders aldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu millet, hiç bocalamadan ve paniğe kapılmadan ne yapması gerektiğini iyi anladı ve meşru hükümetin yanında yer alarak bu darbecilere gereken dersi verdi. Ülkesine sahip çıktı. Önemli bir nokta da şu ki; belki bu hainler içimizde yıllarca gizlenip daha da hain planlar yapacaktı. Ama bu hareketle kendilerini deşifre ederek bir an önce kendi sonlarını getirdiler."

Darbe girişiminin halkta birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdiğini dile getiren Kadaş, "Bu halk el ele vererek vatanına, bayrağına dokundurmayacağını canı pahasına olsa bir kez daha tüm dünyaya haykırdı." diye konuştu.

Kenan İmirzalıoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "Yüce milletimizin iradesine, özgürlüğüne, demokrasi içinde yaşama hakkına karşı düzenlenen bu darbe girişimini ve tüm antidemokratik eylemleri nefretle kınıyorum" dedi.

Ünlü oyuncu, sosyal medyada Türk bayrağı önünde çekilmiş görüntülü mesajını paylaştı. İmirzalıoğlu, mesajında, "Yüce milletimizin iradesine, özgürlüğüne, demokrasi içinde yaşama hakkına karşı düzenlenen bu darbe girişimini ve tüm antidemokratik eylemleri nefretle kınıyorum. Bu terör saldırısı karşısında hayatını kaybeden kahraman demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Hepsine minnettarım. Hepsini saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kenan İmirzalıoğlu, birlik olmanın önemine işaret ederek, "Gün demokrasimize sahip çıkma günüdür. Gün birlik olma günüdür" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 13
  • lazoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayar başında değil meydanlardan mesaj verseydiler
    Cevapla
  • osmanli torunu ayse 7 yıl önce Şikayet Et
    Kinamak mi.ne kinamasi.kendi vataniniz kendi milletiniz degil mi.yillarca bu vatanin bu milletin sirtindan para kazandiniz.niye meydanlarda degildiniz.ucaklarin tanklarin silahlarin altinda vatan savunuldu.siz sanatci bozuntulari siper arkasindan vatan savunmasindan bahsetmeyin.uyan halkim uyan.hayrani oldugun bu sanatcilarin nasil menfaatlerini vatan savunmasina tercih ettiklerini gör.vatani sen kazandin onlara yedirme
    Cevapla
  • SAPİNUVALI 7 yıl önce Şikayet Et
    kınadılarda ne zaman iş devletten tarafa dönüncemi yoksa ilk anmı
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    biraz geç olmadı mı? zaten çoğunuz kimsiniz bilmem etmem ama, o gün sesi çıkan bir kaç kişi haricinde gözümde hiç mi hiç değeriniz kalmadı.
    Cevapla
  • Esra 7 yıl önce Şikayet Et
    Tepkileriniz yabancı milletlerin ki gibi gecikmeli geldi. Siz TC vatandaşı değil misiniz? Darbe teşebbüsü cuma gece oldu, bu gün salı! Samimi olduğunuza inanmıyorum. Yapımcıların, beyan vermeyenlerle çalışmayacağını söylemesinden sonra açıklama yapmanızın sebebi de belli. Halk kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!