Ünlülerden darbeye tepki yağmaya devam ediyor

Orhan Gencebay'ın hayat arkadaşı Sevim Emre, 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişimi ile ilgili duygularını paylaştı.

Ünlülerden darbeye tepki yağmaya devam ediyor
Ünlülerden darbeye tepki yağmaya devam ediyor
GİRİŞ 21.07.2016 10:04 GÜNCELLEME 21.07.2016 10:50

'Darbeye hayır' diyen Sevim Emre, "Şehit kanlarıyla tarih yazmış bir milletin evladı olarak sesleniyorum; demokrasimize, halkımıza uzanan kirli ve acımasız kalleş eller! Nasıl böyle vicdansız olabiliyorsunuz? Rütbelerin arkasına gizlenen caniler, hangi iğrenç emeliniz için vatanınıza ihanet ettiniz? Yazıklar olsun size" ifadelerini kullandı.

Emrah: Gözyaşlarım dinmedi!

Emrah, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duygularını dile getirdi.

Ünlü şarkıcı, "Uzun zamandır yurt dışındaydım ve çok şükür ülkeme Vatanıma Türkiye Cumhuriyetime dönüyorum. Ülkemize vatanımıza planlanan hain darbe girişimi olduğunda ülkemde değildim ve o akşam sabahlara kadar gözlerime uyku girmedi gözyaşlarım dinmedi. Çünkü vatanımızdı söz konusu olan ve vatanımız Türkiye’miz bizim her şeyimizdir. Her an kalbimde canım ülkem vardı. Şunu herkes çok iyi bilmeli bizim ülkemizin varlığını ve bütünlüğünü hiç kimse bozamadı ve bozamayacak. Çünkü biz ülkemizi bayrağımızı vatanımızı çok seviyoruz. Rabbim Türkiye Cumhuriyetimizi haince ve kalleşçe Darbe yapmak isteyenlerden korusun. DARBEYE HAYIR" ifadelerini kullandı.

Temiz bir sayfa talep ettiler

Sanat dünyasının ünlü isimlerinden, 15 Temmuz akşamı yaşanan kalkışmayla ilgili bir bildiri daha geldi.

“Darbe girişimini şiddetle kınıyoruz” cümlesiyle başlayan bildiriyi Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy, Erkan Petekkaya ve Gülşen gibi ünlü isimler destekledi. Bildiride, “Her türlü darbeye karşıyız ve halkın bütün farklılıklarıyla, özgürce bir arada yaşaması umudunu taşıyoruz. İdeolojik ayrım yapılmaksızın, toplumun her kesimiyle tek yürek olup direndiğimiz bu antidemokratik girişimden sonra, ülkemizde demokrasi adına yeni ve temiz bir sayfa açılmasını talep ediyoruz” cümlelerine yer verildi. 

‘Şimdi birlik olma zamanı’

Sedef Avcı da Instag-ram hesabından bir fotoğraf paylaşarak, “Hep beraber zor günler geçiriyoruz. Şimdi birlik  olma zamanı. Sağ - sol ayrımı yapmaksızın bu toprakları koruma zamanı. Biz birlikte güzeliz. Bu ülke hepimizin, sahip çıkalım” notunu düştü.

Burak Özçivit ve sevgilisi Fahriye Evcen ise profillerinde Türk bayrağını paylaşarak, vatanı bölmeye çalışanlara lanet, şehitler için rahmet okudu.

'Asker de bizim polis de'

Bülent Ersoy, önceki gün alışveriş yapmak için geldiği Nişantaşı’nda objektiflere takıldı. Makyajsız hali ve fosforlu yeşil kıyafetiyle dikkat çeken Diva, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimiyle ilgili konuştu. Ersoy, “Üç darbe gördüm. Ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Darbe travmasını üzerimden atamıyorum, hiç iyi değilim” dedi. 

Yapılanları aklının almadığını ve kabullenemediğini belirten sanatçı, “İnşallah bu son olur. Allah’tan hem halkımız hem de siyasiler çok ölçülü davrandı. Onları kutluyorum. Yoksa daha beteri olabilirdi. Asker de bizim, polis de... Türk halkı bunları hak etmiyor. Çocuklarımıza sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Emel Müftüoğlu'ndan darbe girişimi tepkisi

Şarkıcı ve oyuncu Emel Müftüoğlu, 15 temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi.

Asker kızı olduğunu belirten Emel Müftüoğlu,, "Değerli ordumuzun itibar kaybına uğratılması girişimini esefle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan, bu ülkenin tarihini bilen hiç kimse; askerimizin değerini, emeğini, saygı ve övgüye layık gücünü yadsıyamaz. Bu darbe girişimi, asla şanlı ordumuzla özdeşleştirilmemelidir. İşte o zaman darbe almış oluruz" ifadelerini kullandı.

Ünlü şarkıcı ve oyuncu, "Darbenin hiçbir formu kabul edilemez" dedi.


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?