Ev temizliği size zor gözükmesin!

Hafta sonları zevkli bir şeyler yapılması içindir. Ancak çoğu kadın cumartesi ve pazar günlerini temizlik yaparak harcar.

Ev temizliği size zor gözükmesin!
Ev temizliği size zor gözükmesin!
GİRİŞ 20.08.2016 16:07 GÜNCELLEME 20.08.2016 16:08

Hafta sonu temizliği zaman alır. Şimdi size temizlik süresini azaltmanız konusunda yardım edeceğiz. İlk ve son kez çözülmesi gereken bir kaç ana temizlik konusu vardır. Ve diğer herhangi bir işte olduğu gibi burada üzerinde durulması gereken ana nokta yönetimdir. Zamanınızı yönetin!
 

1.  “Bugünün işini yarına bırakmayın.” Bulaşıkları bir hafta boyunca lavaboda biriktirmeyin, kullandıktan sonra mutfak eşyalarını yerlerine kaldırın. Kulağa ne kadar basit gelirse gelsin, evrensel doğrulara olan yaklaşımın zaman zaman tazelenmesi faydalıdır.
 
2. Banyo temizliği, evi süpürme ve ütünün ne zaman yapılacağına karar verin; her zaman bu çizelgeyi takip edin.
 
3. Dolapta temizlik malzemelerine bir yer ayırın. Gerekli olanı bulmak için vakit kaybetmemeniz için deterjanları sınıflandırın.
 
4. Temizlik yönetimi, “etkili yönetim”den oluşur. Bitirilmesi gereken zamanı da belirterek ev işlerini aile fertlerine dağıtın. Temizliğin dikkat çekmesi ve yardım etme isteği doğurması için çocukların küçük ödüllerle motive edilmesi gereklidir.
 
5. Temizlik sürecini geliştirin. Güçlü bir süpürge alarak bir halının aynı yerini defalarca temizleme gerekliliğinden kurtulun.
 
6. Sistemli olun. Temizliğe kapıdan başlayın, sonra daireler çizerek tavandan zemine inerek temizliğinizi tamamlayın. Bu şekilde hiçbir bölümü kaçırmayacak ve bir noktayı iki defa temizlemeyeceksiniz.

Böylece hafta sonu temizliği hiç olmadığı kadar çabuk bitecek!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi