Kuaförden 'çocuk gelin' tepkisi

Seval Alyürek, çocuk yaştaki kızların evlendirilmelerine olan tepkisini, işyerinin camına astığı "Çocuk geline hayır! yazısıyla gösterdi.

Kuaförden 'çocuk gelin' tepkisi
Kuaförden 'çocuk gelin' tepkisi
GİRİŞ 26.09.2016 10:58 GÜNCELLEME 26.09.2016 13:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

"Gelin tacı değil, papatya takıyorum"

İzmir'in Hatay semtinde kuaför salonu bulunan Seval Alyürek, çocuk yaştaki kızların evlendirilmelerine olan tepkisini, işyerinin camına astığı "Çocuk geline hayır! 18 yaşından küçüklere gelin tacı değil, papatya takıyorum" yazısıyla gösterdi. Alyürek, bu yazının önünde çektirdiği fotoğrafı sosyal medyadaki hesabında paylaştı.

Kuaför Seval Alyürek, çocuk gelinlere yönelik ilk deneyimini 12 yıl önce yaşadı. Kuaför salonuna gelin başı yapılması için Manisa'dan getirilen yaşı küçük bir kızın titrediğini gören Alyürek, çocuk gelinleri kabul etmediğini belirterek, hizmet vermedi.

Gelinbaşı yapmadı geri çevirdi

Alyürek, o günden sonra zaman zaman Hatay semtindeki kuaför salonuna gelen küçük yaştaki gelinlere de gelinbaşı yapmayıp, geri çevirdi. Bu duruma tepki göstermek, hem de kuaför salonuna bu tür tekliflerle gelinmemesi için arayışta olan Alyürek, işyerinin camına yazı asmayı düşündü.

 "Çocuk geline hayır!"

Bu düşüncesini uygulamaya geçiren Alyürek, büyük puntolarla hazırlattığı "Çocuk geline hayır! 18 yaşından küçüklere gelin tacı değil papatya takıyorum" yazısını cama astı. Yoldan gelip geçenlerin camdaki yazının fotoğrafını çektiğini, hatta selfie yaptıklarını gören kuaför Seval Alyürek, doğru yolda olduğunu anladığını söyledi.

Kendisi de bu yazının önünde fotoğraf çektirip sosyal medya hesabından paylaştı. Alyürek'in çocuk gelinlere karşı duruşunu gösteren bu yazı, başka illerdeki meslek örgütlerince ve meslektaşlarınca da sosyal medyadan paylaşıldı, büyük destek buldu. Beklediğinin üzerinde olumlu tepki aldığını söyleyen Alyürek, şöyle dedi:

"Oyun çağındaki kız çocuklarının gelin olması kabul edilir gibi değil. Bugüne kadar birçok kişiyi kapıdan çevirdim. Ama başa çıkamayınca tepkimi kişisel olarak böyle göstermek istedim. Bu yazıya salonun önünden geçenlerin ilgi göstermesi, fotoğraf çektirmeleri, doğru yolda olduğumu gösterdi.

Umduğumdan daha fazlası oldu

'Sosyal medya hesabımdan bunu paylaşmam halinde daha fazla kuaförün ilgi ve dikkatini çeker mi' düşüncesinden yola çıkarak, Facebook'a da taşıdım. Umduğumdan daha fazlası oldu. Çok sayıda kuaför, kendisinin de böyle bir prensip edindiğini belirtti. Çok sayıda meslek örgütü de bu yazının fotoğrafını sitelerinde, sosyal medya hesaplarında kullanarak dikkat çekti. Doğru bir hareket başlatmanın keyfini yaşıyorum."

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahin helal kildigini harammi kilmaya calisiyoruz?????
    Cevapla
  • Meral 7 yıl önce Şikayet Et
    Guzel bir davranış, ancak cocuk yaştakilerin erkek arkadas edinip istedikleri gibi yasamasını da protesto edelim nasıl olur ?
    Cevapla
  • Ben 7 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk yaştaki kızlarımızın evlenmesine tepki gösterildiği gibi onların giyimine ve flörtlerinede tepki gösterilse ne güzel olur
    Cevapla
  • Müslüman Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum.Evlilik değil de küçücük hatta anasınıfı seviyesindeki çocukların yaptığı flörtlere de "hayır" diyebilecek misiniz bakalım??????
    Cevapla
  • Harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Son derece haklısın
    Cevapla
  • HakanK 7 yıl önce Şikayet Et
    İhbar edeceksin. Kafayı kullansana.
    Cevapla
  • izmirli 7 yıl önce Şikayet Et
    çocuk gelin yoktur. pedofili vardır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar