Doğalgaz tesisatının kadın ustası

Ordu'da eşiyle ev ve iş yerlerine doğalgaz tesisatı döşeme işinde çalışan Sevim Ülgü, erkek ustalara adeta taş çıkartıyor.

Doğalgaz tesisatının kadın ustası
Doğalgaz tesisatının kadın ustası
GİRİŞ 02.12.2016 11:35 GÜNCELLEME 02.12.2016 11:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Altınordu ilçesinde yaşayan 20 yıllık kaynak ustası Duran Ülgü (40), 6 yıl önce doğalgaz tesisatı döşeme işinde çalışmak üzere kentteki bir firmaya başvurdu.

Başvurusunun kabul edilmesinin ardından işe başlayan Ülgü, bir süre sonra işleri yetiştirmekte sıkıntı yaşayınca eşi Sevim Ülgü'den (48) yardım istedi. Eşiyle birlikte çalışan ve mesleğin inceliklerini öğrenen Sevim Ülgü, 4 yıldır ev ve iş yerlerine doğalgaz döşüyor.

3 çocuk annesi Sevim Ülgü, eşiyle birlikte çalışmanın kendisini mutlu ettiğini, erkek ustaların yaptığı tüm işleri tek başına kendisinin de yapabildiğini ifade etti.

Ülgü, doğalgaz tesisatı döşemeyi çok sevdiğini ve mesleğini sürdürmek istediğini dile getirerek, "Karı koca iş yapmamız başta çalıştığımız firmanın, daha sonra müşterilerin hoşuna gitti. Çevreden de olumlu tepkiler alınca bu mesleği daha çok sevdim." dedi.

Kaynak yapıp, demir boruları kesiyor

Sabahın erken saatlerinde geldikleri inşaatta doğalgaz tesisatının döşenmesi için gereken tüm işleri yaptığına işaret eden Ülgü, şunları söyledi:

"Gün boyunca kaynak yapıp, demir boruları kesiyorum. Yeri geliyor ölçü alıyorum, yeri geliyor matkap kullanıp duvarları deliyorum. Kısaca aklınıza gelebilecek her türlü işi yapıyorum. Bu işler benim için çok basit oldu. En önemlisi, eşim yaptığım işlerden çok memnun. Onun memnun olması beni de mutlu ediyor. İşe ihtiyacı olan ya da aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev hanımları bu işi rahatlıkla yapabilir. Ben bu işin kadınlar tarafından da yapılabileceğini gösterdim. Onlar da yapabilir. Yeter ki azim etsinler ve istesinler."

Sevim Ülgü, eşiyle birlikte çalıştıkları için kendilerine ekstra iş talebi geldiğini de belirterek, özellikle ev içi tesisatlarının döşenmesinde kadın olmanın avantajını yaşadığını sözlerine ekledi.

"Benim kadar usta oldu"

Duran Ülgü de eşiyle 4 yıldan beri birlikte çalıştığını anlatarak, "Yanımda çalıştıracak çırak bulamayınca eşimden yardım istedim. O da sağolsun beni kırmayıp kabul etti. Bugün kendisi en az benim kadar usta oldu. Yaptığı işlerden çok memnunum." ifadesini kullandı.

Eşinin ilk bir iki ay zorlandığını, hatta yapamayacağını düşündüğünü ancak daha sonra kendi azmiyle işi öğrenmeyi başardığını dile getiren Ülgü, "Şu anda ben tarif etmeden her işi kendisi yapabiliyor. Bazen benim işim çıktığı zaman kendisi tek başına ev ve işlerine giderek doğalgaz tesisatlarını döşüyor." diye konuştu.

Duran Ülgü, eşiyle gurur duyduğunu vurgulayarak, çocuklarının hepsinin okuduğunu, karı koca çalışıp onların rızkını kazandıklarını söyledi.

Yaptıkları işi çok sevdiklerini dile getiren Ülgü, ev ya da iş yerine doğalgaz tesisatı döşedikleri tüm müşterilerinin kendilerinden memnun olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    her insan kendi fıtratına uygun meslekler yapmalı. Kadın çalısmasın demiyorum ama bir kamyon şoförü veya bir kasap da olmamalı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!