Bir diş sarımsağı toprağa gömün ve bekleyin

Sebzelerinizin artıklarını değerlendirip ya da belli kısımlarından parçalar alıp tekrar yetiştirmek ister miydiniz?

Bir diş sarımsağı toprağa gömün ve bekleyin
Bir diş sarımsağı toprağa gömün ve bekleyin
GİRİŞ 24.02.2017 09:45 GÜNCELLEME 24.02.2017 11:39

Kulağa imkânsız gibi geliyor olabilir. Ancak inanarak yaparsanız bunu gerçekleştirebilmeniz mümkün olacaktır. Çöpe gidecek olan sebze artıklarını kendi çabanızla tekrar ortaya çıkarmak biraz zahmetli olabilir ama denemekte fayda var.
 
Taze soğan
Taze soğanları tekrar büyütmek istiyorsanız ihtiyacınız olan tek şey yalnızca bir bardak su. Köküne bir bardak su koyarak güneş ışığında bir ka gün bekletmeniz büyümesi için yeterli olacaktır.

Sarımsak
Yalnızca bir diş sarımsaktan bütün bir bitki elde edebilirsiniz. Bir diş sarımsağı kökü altta kalacak şekilde toprağa gömün. Filizler görünmeye başladığında bunları keserek bitkinin sarımsaklara odaklanmasını sağlayın.

Kereviz
Kerevizi tekrar yetiştirmek için dip kısmını kullanmanız gerekecek. Beyaz olan kısım kerevizin dip kısmıdır. Bu kısmı suyun içine batırın. Ve kerevizin tekrar büyüdüğünü izletin. Yaklaşık bir hafta sonra toprağa dikmeniz gerekecek.  Ve sadece 2 haftada taze kereviz toplayabileceksiniz.

Zencefil
Her derde deva olan zencefili kim saksısında yetiştirmek istemez ki? Bir parça bütün zencefili toprağa ekerseniz siz ne olduğunu anlamadan zencefil filizlenmeye başlayacak. Ancak tek dikkat etmeniz gereken zencefili ışığın filtrelendiği yere ekmek.

Mantar
Mantarları yeniden yetiştirmek biraz zahmetlidir. İlk olarak mantarları saplarından ayırın. Bu sapları,  toprak dolu bir saksının içerisine ekin.  Yalnız üstlerinin açık kalması gerekiyor.  Saksıyı gün içerisinde ışık gören bir yere koyun. Gece ise serin bir yerde muhafaza etmeye çalışın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı