Eğitimli kadın toplumun ışığıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Bu toprağın kadınları Milli Tarım Ruhu ile Buluşuyor’ etkinliğine katıldı.

Eğitimli kadın toplumun ışığıdır
Eğitimli kadın toplumun ışığıdır
GİRİŞ 09.03.2017 14:10 GÜNCELLEME 09.03.2017 14:10

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın nice doğal güzelliği kapsadığını söyleyen Emine Erdoğan, 'Bu coğrafyanın kıymetini bilmek, hakkını vermek hepimiz için sorumluluktur. Bunu da ancak milli politikalarla gerçekleştirebiliriz.' dedi. Toprağını ve suyunu iyi kullanan ülkelerin geleceğin de sahibi olduğuna işaret ederek, 'Milli tarım projesi, geleceğin projesidir.' dedi. İthalata dayalı tarım ve hayvancılık anlayışının ortadan kaldırılması, arazi bölünmelerinin önlenmesi, havza bazlı üretim, çiftçiye gübre ve mazot desteği yanında eğitimin önemine değindi. Toprağa sadece tohum değil, birikim ve bilinç de ekildiğini söyleyen Erdoğan, kadınların rolüne işaret etti ve 'Eğitimli kadın, toplumun ışığıdır. Bir kadının eğitimi, ailenin, yani toplumun eğitimi demektir. Anaların sevgi dolu yüreği, toprağın verimini artıracak, bereketlendirecektir.' dedi.

Anadolu toprağının aynı zamanda şifa kaynağı olduğunun altını çizen Emine Erdoğan, 'Dünya, tıbbi bitkilerin değerini anlamış, bu alana büyük yatırımlar yapmaktadır. Üstelik Türkiye'deki bitki zenginliğini de farkederek, şifa kaynaklarımızı ithal etme çabası içindedir. Bize düşen, bu topraklarda yetişen endemik bitki zenginliğine sahip çıkmak, onu nasıl kullanacağımızı öğrenmektir.' dedi.

Geleneğimizden gelen bu kadim şifa reçetelerini modern tıbbın da kabul ettiğini söyleyen Emine Erdoğan, bu işi merdiven altından çıkarıp, bilimsel bir zemine kavuşturmanın gereğine vurgu yaptı. Kadın çiftçilerin, bitkilerin doğru usullerle toplanması, kurutulması ve saklanması konusunda hassasiyet göstermesinin önemine değindi.

Emine Erdoğan, sözlerini kadınların feraset ve basiretine güvendiğini belirterek bitirdi ve 15 Temmuz'da kadınların demir tankların karşısına çelik gibi güçlü iradeleri ve cesaret dolu yürekleriyle çıktıklarını söyledi.

Programda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bir konuşma yaparak Milli Tarım projesini anlattı. Halk oyunlarının da icra edildiği programa milletvekilleri, bakan eşleri, Ankara il protokolü ve Anadolu'nun dört bir yanından gelen kadınlar katıldı. Dokuz yatırımcı çiftçi kadına plaketleri takdim edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!