Sütün içince bekletirseniz...

Lezzetli ciğer pişirmek istiyorsak bir takım püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Sütün içince bekletirseniz...
Sütün içince bekletirseniz...
GİRİŞ 14.04.2017 11:32 GÜNCELLEME 14.04.2017 11:36

Ağızda dağılan ve gevrek olarak tüketilmek istenen ciğeri aslına bakarsanız herkes yapamıyor. Ciğer pişirmeyi bir türlü beceremiyorum diyorsanız bizim vereceğimiz püf noktaları ile enfes lezzette ciğer pişirebilirsiniz.

İşte lezzetli ciğer pişirmenizi sağlayacak püf noktaları…

Tazeliği önemli 
İlk olarak ciğeri alacağınız kasabın güvenilir olmasına dikkat edin. Lezzetli bir ciğer pişirmek istiyorsanız günlük ya da en fazla 2 günlük olan ciğerleri almanızı öneririz.

Dana ciğerini sütle marine edin
Sütle marine edilmiş dana ciğeri ağızda dağılan enfes lezzette bir ciğer olacaktır. Ciğerde bu kıvamı yakalamak için 1 ya da 2 saat sütte bekletmeniz yeterli olacaktır.

Sinirlerini temizleyin 
Ciğerde bulunan sinirleri kasaplar çoğu zaman temizlemezler. Ancak lezzetli bir ciğer pişirmek istiyorsanız sinirlerini temizlemenizi öneririz. Sinirin olduğunu baktığınızda anlayamıyorsanız elinizle bastırarak sert gelen kısımların sinir olduğunu anlayıp temizleyebilirsiniz.

Suda bekletmeyin
Hele ki kuzu ciğer aldıysanız suda bekletmenizi kesinlikle önermiyoruz.  Hatta yıkarken bile az bir şekilde sudan geçirmeniz gerekir.  Hijyenik bir şekilde tüketmek istiyor olabilirsiniz ancak böyle yaparak ciğerin lezzetini kaybetmesine ve sert olmasına neden olabilirsiniz.

Kuyruk yağı 
Ciğeri kuyruk yağıyla pişirmek ayrı bir lezzete sahip olmasını sağlayacaktır. Tavada pişireceğiniz ciğerin üzerine bir sıra kuyruk yağı koyarsanız kebapçılarda yediğiniz ciğeri aramazsınız.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor