Evde dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı dondurmanın püf noktaları

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez serinlik kaynaklarından biri de dondurmadır. Peki, dondurmanızı yüzde yüz doğal evdeki malzemelerle yapmaya ne dersiniz? İşte, enfes ev yapımı dondurma tarifi ve püf noktaları...

Evde dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı dondurmanın püf noktaları
Evde dondurma nasıl yapılır? Ev yapımı dondurmanın püf noktaları
GİRİŞ 20.07.2017 09:16 GÜNCELLEME 20.07.2017 09:16
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Raf ömrünün uzun olması adına pek çok kimyasalla beraber yapılan paket dondurmalar büyük tehlike saçıyor. Çoğunun birer glikoz, früktoz şurubu kaynağı olduğu artık herkesçe biliniyor. Bunların yanında eski pastane dondurmaları hem lezzeti hem de doğallığıyla asıl tüketmemiz gerekenler. Ancak her yerde bu imkânı bulmak pek kolay olmuyor. Peki, bu durumda ne yapmalıyız? Tabi ki evdeki malzemelerimizle tamamen doğal dondurmamızı kendimiz yapmalıyız. İşte evde tamamen doğal malzeme ve koşullarla yapılan dondurma tarifi.

Evde dondurma yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları;

 -Gerçek bir dondurmanın başkahramanı süttür. Süt kaliteli ve gerçek bir süt olduğunda dondurmanızın tadına doyum olmayacaktır. Süt soğuk değil, dinlenmiş ılık olmalıdır. Tercihen manda ve keçi sütü kıvam noktasında daha etkili bir sonuç verecektir. Laktoz alerjisi olanlar ise Hindistan cevizi sütünü tercih edebilirler.

-Doğal günlük süt bulamayıp pastörize sütten dondurma yapmak isteyenler sütün yanında mutlaka süt kreması kullanmak zorundadırlar.

-Doğal salep bulmak önemlidir. Piyasada satılan saleplerin çoğuna nişasta karıştırılmıştır. Dondurmanın kıvamını verecek olan gerçek salep aktarlardan rahatlıkla bulunabilir.

-Dondurmayı farklı lezzetlerle birleştireceğiniz meyve, fındık, fıstık, çikolata vb aromalar taze olmalıdır. Yoksa dondurma içinde çürük bir tat bırakacaktır.

-Dondurma çok iyi karıştırılmalıdır. Devamlı surette karıştırılan dondurma her seferinde tekrar buzluğa konur ve tekraren karıştırılır. 4 ila 5 saat arasında dolapta kalması gereken dondurma bu şekilde macunumsu bir kıvama sahip olacaktır.

dondurma-tarifi

Ev Yapımı Sade Dondurma Tarifi

Malzemeler:

-2 litre tam yağlı süt

-2 tatlı kaşığı salep

-2,5 su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilya (arzuya göre meyve aroması, fındık, fıstıki badem vs. atılabilir)

Yapılışı:

Vanilya, salep ve 2 kaşık toz şeker karıştırılır. Bir bardak süt karışıma eklenir ve tozlar çözdürülür ve bir kenarda bekletilir.

Kalan süt bir tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayan süte toz şeker eklenir. Sonra kenarda bekletilen karışım yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Süt kısık ateşte 30-35dakika karıştırılarak pişirilir. Karıştırırken ara sıra savurmak önemlidir.

Ocaktan alınan süt 5 dakika arayla sürekli karıştırılır. Süt ılıyınca ağzı kapatılır ve buzluğa atılır. Dondurucudaki dondurma 1-2 saatlik arayla çıkartılıp çırpılır. (Mikserle çırpılabilir.) Katılaştıktan sonra bir tahta kaşıkla döverek karıştırmaya devam edilir. Kaşıkla dahi karıştırılamayacak kıvama gelmişse olmuş demektir.

Dondurma hazır, ister kupta ister külahta servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun!

YORUMLAR 20
  • Esra Yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Harika❤♥️
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dün yaptım güzel oldu teşekkürler
    Cevapla
  • Gülşen 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet çooook güzel❤️❤️
    Cevapla
  • merve 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok güzel
    Cevapla
  • Tuğba 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayyyyyyyyyyyyyyyyyyçokkkkkkkkk güzel olmuş anlatamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal