Kış aylarında saç bakımı nasıl yapılır? Saç maskesi için...

Kış aylarında saçlar, sıcak soğuk dengesizliği ile oldukça yıpranır. Yıpranan saçların fön, sıcak su ve kuru hava ile bozulan nem dengelerini yerine getirmek önemlidir. İşte, kış aylarında saç bakımının püf noktaları ve yıpranan saçlar için nem takviyeleri...

Kış aylarında saç bakımı nasıl yapılır? Saç maskesi için...
Kış aylarında saç bakımı nasıl yapılır? Saç maskesi için...
GİRİŞ 05.12.2017 13:30 GÜNCELLEME 05.12.2017 13:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakımlı ve güçlü saçlara sahip olmayı hepimiz isteriz ancak bunun için saçlarımızı her mevsime göre ayrı hazırlamamız gerekmektedir. Yaz boyunca deniz, havuz ve güneş nedeniyle yıpranan, pürüzlenen, kırılan saçlarımız hava koşullarının daha da ağırlaştığı kış ayına hazır mıdır? Kış aylarında havanın daha kuru olması saçlarımıza daha fazla özen göstermemiz gerektiğini söyler. Peki saçlarımıza kışın nasıl bakım yapabiliriz?

Sıcak su saçlara zarar verebilir!

Saçı fazla yıkamak saçın kurumasına sebep olur bu da saçın kırılıp, yıpranmasını sağlar. Bu nedenle kış aylarında saçlarınız 3 günde 1 kere yıkamanız tavsiye edilir.

Saçınızı mutlaka ılık su ile yıkayınız. Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit, koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı çok sıcak su ile yıkamayınız.

Saçlarınızda egzama ya da sedef gibi bir rahatsızlık varsa dermatoloğunuzun önerisi ile kükürt ve katran içeren şampuanları kullanmalısınız.

Saç dökülmeniz yoğun ise saçınızı beslemek için dermatoloji uzmanınızın önerdiği biotin, çinko, selenyum, metionin, E, B,D vitaminlerini içeren ilaçları kullanmalısınız. Saç için doğru vitaminler önemlidir.

kışın saç bakımı nasıl olmalı

Vitamin eksikliği saçı nasıl etkiler?

A vitamini eksikliği saçlarda kırılma ve kepek oluşumunu çoğaltır.

B1 ve B6 eksikliği saç dökülmesine en büyük sebeptir.

C vitamini ise saç köklerini güçlendirir, saçların sağlıkla uzamasını sağlar ve saç tellerindeki pigment üretimini düzene sokar.

B12 vitamini saç köklerini besler.

kış aylarında saç bakımı

Kışın yağlı saç bakımı nasıl olmalıdır?

Kışın soğuktan korunmak için takılan bereler saçtaki yağlanmayı arttırır. Saçı yağlanan kimseler saçlarını sıklıkla yıkamak zorunda kalırlar ve maalesef saçı fazla yıkamak da yağlanmasına sebep olur. Saçınızı iki ya da üç günde bir yıkamanız belli bir zaman içerisinde bu sorundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Saça uygun şampuan seçimi çok önemlidir ve şampuan bakım kürleri ile desteklenmelidir.

Yağlı saçlar için nemlendirici saç maskesi

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı elma sirkesi

Yarım su bardağı su ve elma sirkesini karıştırarak tüm saçınıza dipten uca kadar uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla 1 defa şampuanlayarak yıkayın.

saç bakımı

Kışın kuru saç bakımı nasıl olmalıdır?

Kışın saçlar soğuk hava ve rüzgar nedeniyle daha çok kurur. Kapalı mekanlarda bulunan ısıtıcıların ortamın nemini alması saçların kurumasına büyük etki sağlar. Nemsiz kalan saçlar için dışarı çıkarken bere veya eşarp takmak önlem olabilir. ancak bununla birlikte haftada bir kez nem maskesi uygulanmalıdır. Kullanılan ürünlerde alkol olmamasına dikkat ediniz çünkü alkol saçı cansızlaştıran ve kurutan bir özelliğe sahiptir.

Kuru saçlar için nemlendirici saç maskesi

Yarım su bardağı saf zeytinyağı

10 damla limon

Yarım su bardağı saf zeytinyağına 10 damla limon sıkarak hazırladığınız karışımı tüm saçınıza dipten uca kadar uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla 1 defa şampuanlayarak yıkayın.

YORUMLAR 8
  • gülsüm 3 yıl önce Şikayet Et
    kuruyan ve yıpranan saç için Zigavus Aleovera saç maskesini öneririm istediğiniz sonucu elde edebiliyorsunuz nem kazanıyor saç kendine geliyor çok memnun kaldım
    Cevapla
  • nermin 3 yıl önce Şikayet Et
    sarı saçı seviyoruz ama malesef yıpranıyor yanıyor ben Zigavus women kolejen&keratin li şampuanı kullanmaya başladım çok başarılı saçlarımı onardı diyebilirim kırılmalar dahi olmuyor artık tavsiye ederim
    Cevapla
  • hande soykan 5 yıl önce Şikayet Et
    yanan yıpranan saçların tek çözümü keratin onarıcı full set arkadaşlar kim ne derse desin
    Cevapla
  • aylin kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    evet gerçekten öle ben saçlarımı intense keratin ful set uyguluyorum saçlarımı toparladı .
    Cevapla
  • cemre 5 yıl önce Şikayet Et
    saç bakımı maske her konuda sadece patentli keratin kullanıyorum artık diğer hiç bir ürün saçlarımda bu etkiyi vermiyor.
    Cevapla
  • Ecrin 5 yıl önce Şikayet Et
    Dökülmeye çözümü keratin gözenek açıcı iksir ve keratin dip bakım yağı kullanarak önlüyorum ben yenilerinin çıkmasını da sağlıyor saçlarım sürekli azalıyordu bu ürünler sayesinde saçlarım normale döndü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu