Evde tavuk döner nasıl yapılır? İşte, fırında tavuk döner tarifi

Sokak lezzetlerinin en sevileni tavuk döner, bütçe dostu olmasıyla sevindirirken; hijyen ve kalite bakımından da akıllarda soru işareti uyandırıyor. Bunun yerine evde ve fırında tavuk döner yapabilirsiniz. İşte, oldukça pratik ve aynı zamanda güvenilir fırında tavuk döner tarifi...

Evde tavuk döner nasıl yapılır? İşte, fırında tavuk döner tarifi
Evde tavuk döner nasıl yapılır? İşte, fırında tavuk döner tarifi
GİRİŞ 19.12.2017 12:09 GÜNCELLEME 21.12.2017 13:16

Evde ve fırında tavuk döner nasıl yapılır? Hemen hepimizin severek tükettiği tavuk döner; lezzeti ve makul fiyatı ile bizleri memnun etse de; üzerinde oynanarak hile hurdaya başvuranlar tarafından sağlığımıza zarar olarak dönüyor. Tavuk etinden başka her şeyi bünyesinde barındıran tavuk dönerler çoluk çocuk, genç yaşlı herkese tehlike saçıyor. Bunun yerine ev usulü lezzetinden bir şey kaybetmeyen tavuk döner yapmak mümkün. Peki, evde tavuk döner nasıl yapılır? İşte, ev usulü fırında tavuk döner tarifi...

FIRINDA TAVUK DÖNER TARİFİ

Malzemeler:

-4 adet tavuk butunun üst kısmı (bagetler alınmış)

(İsterseniz tavuk göğsü ile de yapabilirsiniz ancak yağlı kısmı olduğu için but daha lezzetli olacaktır) 

-1 adet küçük soğan 

-4 diş sarımsak 

-1,5 yemek yaşığı salça (ister domates, ister biber)

-2 yemek kaşığı yoğurt

-2 yemek kaşığı sıvı yağ

-1 tatlı kaşığı pul biber ve kekik

-1 çay kaşığı karabiber 

-1 çay kaşığı tuz

tavuk döner

Hazırlanışı:

Tavuk dönerin yapılış aşamasına ilk önce sosu hazırlamakla başlıyoruz. Yoğurt, sıvıyağ, salça, baharatlar ve rendelenmiş sarımsak ile soğan geniş bir kaba alınarak karıştırılır. 

Tavuk etleri alınarak şeritler halinde doğranır. Daha sonra hazırlanan döner sosunun içerisine atılır ve iyice harmanlanır.

tavuk döner nasıl yapılır

Bu aşamada streç film tezgah üzerine genişçe yayılır. Üzerinde karıştırılan tavuklar koyulur ve hiçbir tarafından hava almayacak şekilde sarılır. 

Hazırlanan paket buzluğa atılır ve donana kadar beklenir. Sert bir hal alana kadar donan tavuk streçten çıkarılı ve ince yapraklar halinde kesilir. Bu aşamada tavuğun yeterince donması çok önemlidir.

Doğranan tavuk dönerler yağlanmış yahut yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizilir. Üst üste koymamaya özen gösterilmelidir. Aksi takdirde istenen kıvamda kızarmaz.

tavuk döner tarifi

Daha sonra hazırladığınız tavuk döneri 200-250 derecede 30-40 dakika civarında pişirin. Fırına göre pişme derecesi farklılaşacağı için her an kontrol altında tutmanız gerekir. 

Nar gibi kızaran tavuk dönerleri ister pilav eşliğinde porsiyon olarak, ister garnitürlerle renklendirerek dürüm ya da ekmek arası yaparak tüketebilirsiniz.

Not: Fırında yapmak istemezseniz bunun yerine; teflon tavana içerisinde suyunu çektirene kadar pişirebilir ve son üzerinde 1 kaşık kadar tereyağı ile bir süre daha pişirerek hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı