Hamsi tavada nasıl kızartılır: En iyi Hamsi pişirme yöntemleri & püf noktaları!

Soğuk kış mevsiminin en gözde ve ilk akla gelen temsili besinlerinden olan Hamsiyi lezzetini muhafaza ederek pişirebilmek için meşakkatli süreçten geçilmesi gerekiyor. Ancak, hamsiyi tavada kızartabilmek için size aşama aşama sıralayacağımız en iyi yöntemleri uygulamaya aldığınız takdirde usta ellerin tadını asla aratmayacak tada ulaşabilirsiniz. İşte, evde hamsi pişirme teknikleri ve gerekli tüm püf noktaları...

Hamsi tavada nasıl kızartılır: En iyi Hamsi pişirme yöntemleri & püf noktaları!
Hamsi tavada nasıl kızartılır: En iyi Hamsi pişirme yöntemleri & püf noktaları!
GİRİŞ 05.02.2020 10:36 GÜNCELLEME 05.02.2020 10:39

Karadeniz mutfağının temsilcisi olarak nitelendirilmesiyle bilinen Hamsi, aynı zamanda her kesimden Türk sofralarının vazgeçilmez bir lezzeti olarak da karşımıza çıkıyor. Ülkemizde hamsi balık çeşidinin en sık görülen ve en sevilen balık olmasının neticesinde sofraların olmazsa olmaz tatları arasında yer alıyor. Öncelikle, lezzetli hamsiler kızartabilmek için tercih edeceğiniz hamsinin gözlerinin canlı, parlak ve saydam olması gerekmektedir. Bununla birlikte, hamsinin solungaç kısımları parlak kırmızı rengini alması, pul kısımlarının gergin ve parlak olması lazımdır. Sonrasında balığa dokunulduğunda kuyruk kısmının sert olması ve parmakla baskı uygulandığında çukur meydana gelmemesi gerekir. Bunun sonrasında haberimizin içeriğinde sizin için yer vereceğimiz hamsi kızartma teknikleriyle tadına doyum olmayan hamsileri sofralarınızın başköşesine taşıyabilirsiniz.

HAMSİ

HAMSİ NASIL KIZARTILIR? ADIM ADIM HAMSİ PİŞİRME TEKNİKLERİ…

Hamsiler öncelikle iyi bir şekilde karın bölgelerinden el yordamıyla temizleniyor. Temizlenmiş hamsileri bol suda ve tek tek yıkanıyor. Daha sonra bir süzgece alınarak tuzlandıktan sonra suyunun süzülmesi bekleniyor.

- Mutfak tezgahının üzerine temiz bir kağıt serip, süzgeçte süzülen balıkların iyice sularını çekmesi için kağıt üzerine alınıyor.

- Yine tezgah üzerine serdiğiniz başka bir kağıt üzerine bir bardak kadar mısır unu koyuluyor.

- Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor.

İlgili resim

- Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor. Yağ kızdıktan sonra ocağın altını kapatıp hamsileri tavaya kuyrukları ortada kalacak şekilde diziliyor. Bu dizilişte hamsilerin birbirine değerek sıkışması gerekiyor. Daha sonra ocağın altını yeniden yakılarak hamsiler pişiriliyor.

- Eğer hamsileri dizerken bir yandan da ocağın altı açık kalırsa ilk dizdikleriniz pişecek, son olarak tavaya koyduklarınız ise çiğ kalacaktır. Bu nedenle ocağın altının kapalı olması gerekiyor.

- Hamsi tavayı kısık ateşte yapmaya özen göstermek gerekiyor. Hamsilerin altta kalan kısımlarının kızarıp kızarmadığını kontrol etmek için,üst kısımlarının renginin hafifçe değişmesini ve kuyruklarının da hafifçe çıtır olmasını bekleniyor.

TAVADA HAMSİ ile ilgili görsel sonucu

- Tüm hamsileri aynı anda çevirebilmek için tavanın boyutuna göre düz bir kapak kullanarak, kapağı hamsilerin üzerine kapatarak çevirmek gerekiyor. Tüm hamsileri kapağın üzerine alıp, pişmemiş tarafını tavaya koyunuz. Bu sırada tavadaki yağın boşaltılması ve sonradan yeniden üzerine eklenmesi gerekiyor.

- Kısık ateşte hamsilerin pişmeyen yüzeylerini de kızarttıktan sonra, servis tabağına alarak sıcak sıcak servis yapılıyor. Kızaran hamsilerin yağını süzmek için havlu kağıt üzerine alarak fazla yağından arınabiliyor.

TAVADA HAMSİ ile ilgili görsel sonucu

HAMSİ BESİN DEĞERİ

HAMSİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi