Günde 2-3 bardak tüketiyorsanız dikkat!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, günde 2-3 bardaktan daha fazla kahve tüketmenin vücuttaki mevcut olan kortizol düzeyini artırabileceğini ifade etti.

Günde 2-3 bardak tüketiyorsanız dikkat!
Günde 2-3 bardak tüketiyorsanız dikkat!
GİRİŞ 22.12.2017 15:46 GÜNCELLEME 22.12.2017 15:46

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, fazla kahve ve şeker tüketiminin cilt sağlığını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Yediğimiz yemekler, içtiğimiz içecekler cildimizin nasıl görüneceği üzerinde önemli bir role sahiptir. Cilt için zararlı olan besinleri tüketirseniz çabuk yaşlanan ve sağlıksız bir cilde sahip olmanız kaçınılmazdır. En büyük organımız olan cildimiz günlük hayatımız içinde onlarca farklı problemle karşı karşıya kalır ve yıpranmaya başlar. Cilde zarar veren birçok faktör söz konusudur. Bu faktörlerin için de bazı yiyecek ve içeceklerde vardır" dedi.

2-3 BARDAKTAN FAZLA KAHVE TÜKETMEYİN!

Günde 2-3 bardaktan daha fazla kahve tüketmek vücutta mevcut olan kortizol düzeyini artırabileceğini anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Yüksek kortizol (stres hormonu) yaşlanma hızını artırır ve cildi yine hızlı bir şekilde yıprandırır. Ayrıca kahve diüretik yönde etki göstermektedir. Bu sebeple vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır. Vücut susuz kaldığı zamanda ciltte kuruluğa ve cansızlığa sebep olur. Bu durumda da kuru olan cilt kırışıklıkların oluşmasını kolaylaştırır" diye konuştu.
Şekerin cildin düşmanları arasında olan bir besin olduğunu anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Cildin daha parlak ve sağlıklı bir yapıda olması için kandaki şeker miktarının sürekli kontrol altında tutulmasına özen gösterilmelidir. Şeker bağışıklık sistemini zayıflatırken bakterilere karşı savaşan antikorların üretimini baskılayabilir. Zayıflayan bağışıklık sistemi ciltte lekeler, sivilce ve aknelere yol açabilir. Yine şekerli içeceklerde cildin kurumasına neden olabilir. Bu nedenle cildin sıvı ihtiyacını su ile karşılamak en doğru seçenek olacaktır" açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması