Tavada su böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifi ve püf noktaları

Su böreği sadece kahvaltılara değil günün her saatine yakışan bir lezzettir. Peki, pratik usulüyle tavada su böreği nasıl yapılır? İşte, sanıldığı kadar zor olmayan su böreğinin tarifi ve en önemli püf noktaları...

Tavada su böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifi ve püf noktaları
Tavada su böreği nasıl yapılır? Su böreği tarifi ve püf noktaları
GİRİŞ 26.12.2017 16:54 GÜNCELLEME 26.12.2017 16:59

Yumuşacık yufkası, çıtır kabuğu ve lezzete lezzet katan peyniri ile su böreğine hayır diyen insan sayısı çok azdır. Peki, hazırı yerine taze taze evde su böreğini nasıl yapılır? Çıtır kabuğunun sırrı ocakta çevirmek suretiyle pişmesi olan su böreğinin püf noktaları nelerdir? İşte, enfes lezzetiyle damaklarda tat bırakacak tavada su böreği tarifi...

TAVADA SU BÖREĞİ TARİFİ

Tavada su böreğinin hamuru için;

*6 yumurta

*6-7 su bardağı un

*1 su bardağı su

*1 çay bardağı sıvı yağ

*3 çay kaşığı tuz

Haşlama suyu için;

*sıcak su

*1 yemek kaşığı sıvıyağ

*tuz

Yufkaların arasına sürmek için;

*3 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için;

*1 su bardağı lor peyniri 

*arzuya göre; maydanoz

HAZIRLANIŞI:

-Derin bir kaba yumurta, su ve tuzu ekleyip karıştırın. Üzerine azar azar unu ekleyin ve hamuru kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Hamuru 15-20 dk kadar dinlenmeye bırakın

-Diğer bir yanda böreğin içini hazırlayın. Maydanozları incecik doğrayın ve peynirlerle harmanlayın. Lor peyniri yerine yağlı bir peynir kullanarak böreğe lezzet katabilirsiniz. 

-Beklettiğiniz hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Beze sayısı ve büyüklüğü kullanacağınız tavaya göre farklılık arz edebilir.

-Bezeleri tek tek tavadan biraz büyük olacak şekilde açın. Hazırladığınız yufkaların üzerini nemli bir bezle örtün ki kurumasın. 

-Bir taraftan da haşlama suyunu hazırlayın. Büyük bir tencereye su koyup kaynatın ve tuz eklemeyi de unutmayın. Ayrı bir tarafta da soğuk su dolu büyükçe bir kap hazırlayın. 

-Yufkaları tek tek haşlamaya başlayın. Kaynar suya attığınız yufkalar 1-2 dk haşlandıktan sonra nazikçe alarak soğuk suya atın. Soğuk suya attığınız yufkaların fazla suyunu sıkın ve tepsiye büzüştürerek dizin.

-İki yufka serdikten sonra erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. Üçüncü yufkadan sonra peynir harcının yarısını ekleyin. Diğer yarısını da üç yufka daha koyduktan sonra ekleyin. Daha sonra bu işlemi iki yufka koyduktan sonra da tekrarlayın. Netice de iki yufkada bir tereyağı ile yağlamış olun.

-Son yufkayı da serdikten sonra tavayı ocağa alın ve kısık ateşte ağır ağır pişirmeye başlayın. Tava kapağı ya da düz bir servis tabağı ile çevirerek alt üst pişirin. Bu esnada çok az tereyağı ile tavanızı yağlayın. 

-Pişme esnasında tavanın kapağını kapatmayın, yoksa terler ve sulanır. Bu nedenle çıtırlığını kaybeder. İki tarafı da iyice kızarınca servis tabağına alın ve ilk sıcağı geçince servis yapın.

Afiyet Olsun...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...