Kıtır Elmalı Kurabiye nasıl yapılır? En kolay tarifi ve püf noktası

Hanımların sıkça tercih ettiği kurabiye çeşitlerinden biri olan elmalı kurabiye tarifini sizler için derledik. En kolay ve en hızlı bir şekilde kıtır kıtır elmalı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemelerini ve hazırlanışını merak edenler için püf noktalar...

Kıtır Elmalı Kurabiye nasıl yapılır? En kolay tarifi ve püf noktası
Kıtır Elmalı Kurabiye nasıl yapılır? En kolay tarifi ve püf noktası
GİRİŞ 09.11.2018 11:58 GÜNCELLEME 09.11.2018 11:58

Kokusu evin dört bir yanını saran Elmalı Kurabiye özellikle akşamları çayın yanına veya misafirler için servis edildiğinde vazgeçilmez bir lezzet haline gelir. Elma ve kurabiye severlerin ilgi duyduğu bu tarifi sizler için derledik.

Hanımların sıkça merak ettiği kıtır kıtır elmalı Kurabiye tarifinin hamuru için malzemeler;

Dört su bardağı un (Hamurun kıvamına göre arttırılabilir veya azaltılabilir)
Bir paket vanilya
İki yemek kaşığı sıvı yağ
Bir paket margarin (Oda sıcaklığından bekletilmiş olması gerek)
Bir paket kabartma tozu
Bir çay bardağı yoğurt
İki yemek kaşığı pudra şekeri

Hamuru kadar iç malzemesi de önemli olan elmalı kurabiyenin içinde;

En az üç tane elma (Köy elması tercih edilir)
Bir tatlı kaşığı tarçın
Dört veya beş yemek kaşığı toz şeker
İsteye bağlı üzerine ceviz ve pudra şekeri

Elmalı Kurabiye

KITIR ELMALI KURABİYENİN TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Öncelikle kurabiye hamurunun yapımına başlamadan önce bir tavaya elmalar rendelenir ve üzerine toz şeker atarak kavurun. Bu esnada elma suyunu bir miktar salacaktır. Elmalar suyunu geri çektikten sonra ocağın altı kapatın ve üzerine tarçın ekleyin. Dilerseniz farklı bir aroma için içerisine ceviz ekleyin. Daha sonra elmalı harç bir kenarda soğuması için bekletilir. 

Yoğurma kabına oda sıcaklığında bekletilmiş margarin alın ve un hariç diğer malzemelerde üzerine eklenir malzemeler karıştırın.

Karışıma un yavaş yavaş eklenerek yoğrulmaya devam edin. Bu aşamada unu birden dökmemek gerekir. Unun markasına göre kıvamı da değişebilir.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 4 eşit parçaya ayırın. Bu parçalar çok ince olmayacak şekilde açılır. Kalında olmaması gerekir. Açılan bu yuvarlak parça 6 ya da 8 parçaya bölün. Büyük sevenler 6 biraz daha küçük sevenler 8 parça yapabilir.

Bu parçalar üçgen şeklinde olacaktır. Elmalı harç geniş kısma yayılır ve ince tarafa doğru yuvarlanır. Hamurun hepsi bittikten sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Not: Birçok kişinin tutturmakta zorladığı bir tarif olan elmalı kurabiye tarifinde tam ölçü verilmiştir. Bu şekilde hazırlamanız halinde istediğiniz lezzeti kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı