Bayram çikolatasını evde yapabilirsiniz

Son yıllarda büyük talep gören el yapımı çikolataların, evde hazırlanarak, kilogramının 40-50 TL yerine 8-10 TL'ye mal edilebileceği bildirildi.

Bayram çikolatasını evde yapabilirsiniz
Bayram çikolatasını evde yapabilirsiniz
GİRİŞ 18.09.2009 10:30 GÜNCELLEME 18.09.2009 10:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bilim adamlarına göre, mutluluk hormonu ''endorfin''i harekete geçiren, çocukların vazgeçilmezi olduğu kadar yetişkinlerin de neredeyse tamamına yakın bir bölümünün severek tükettiği renk renk çikolatalar bayram öncesinde vitrinleri şölene çevirdi.

Sadece tatlarıyla değil farklı dekorlarıyla da adeta iştah kabartan çikolataların kilogram fiyatları ise lezzetleri gibi değil. Ancak, uzmanlar, evde yapılan el yapımı çikolataları, yüksek ücretli çikolatalara alternatif gösteriyor. Çünkü, kilo fiyatı 10-15 TL'den başlayıp, 40-50 TL hatta üç basamaklı rakamlara kadar çıkan çikolatayı evde yaparak ucuza mal etmek mümkün.

Adanalı  çikolata ustası Yiğit Zeyneloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramların artık sıcak günlerde kutlandığını, bunun önümüzdeki yıllarda da böyle devam edeceğini, bu nedenle daha hafif, karaciğeri yormayan çikolata ürettiklerini bildirdi.

Bayramlarda her yörenin kendine özgü tatlılarının bulunduğunu, ancak çikolatanın geleneksel ve vazgeçilmez olduğunu belirten Zeyneloğlu, ''Ev hanımları, son yıllarda büyük talep gören el yapımı çikolataları evde hazırlayarak kilogramını 40-50 lira yerine 8-10 TL'ye mal edebilirler'' dedi.

Ev hanımlarının bayramda gelen konuklara kendi el yapımı çikolataları daha mutlu servis yapma zevkini de yaşayabileceklerini anlatan Zeyneloğlu, ''Bunun için gerekli malzemeleri ise her kadın mahalle bakkalından bile temin edebilir. Bu yüzden çikolata fiyatlarının yüksekliğinden ve zaman darlığından yakınmaya gerek yok'' diye konuştu.

EVDE BAYRAM ÇİKOLATASI NASIL YAPILIR. AYRINTISI HABER7.COM RAMAZAN SAYFAMIZDA

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • esra ustunturk 14 yıl önce Şikayet Et
    abartmayalım... size de iyilik yaramıyor arkadaşlar :) çikolatanın hazırı var tarifini napıcan zaten tutturamazsın ki aynısını.ayrıca magazinsel bir haber de yok yani abartıyoruz sanki.yine de saygı duyuyorum tabi yorumlara :)
    Cevapla
  • efnan 14 yıl önce Şikayet Et
    ******. eferim magazin yerine şöyle faideli bilgiler verin:)))
    Cevapla
  • Aziz Tekin 14 yıl önce Şikayet Et
    reklam yok. çikolatacılar tv,gazte ve internet gaztelerine reklam vermediler herhal.. :)))
    Cevapla
  • bilal altaş 14 yıl önce Şikayet Et
    tarife bak. çikolata tarifleri malzemeler 500 gr bitter çikolata :D çikolata ile çikolata yaptırıyorlar bunada çikolata tarifi diyorlar. versenize sıfırdan çikolata nasıl yapılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı