Kadınlar kilim dokuyarak iş sahibi olacak

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) başlattığı ''Kırşehir'de Kadınlar Kilim Dokuyor'' projesiyle kurs alan 100 kadın iş sahibi olacak.

Kadınlar kilim dokuyarak iş sahibi olacak
Kadınlar kilim dokuyarak iş sahibi olacak
GİRİŞ 12.09.2012 17:09 GÜNCELLEME 12.09.2012 17:09

Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Müfit Göçen, yazılı açıklamasında, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın da desteklediği projenin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Göçen, proje kapsamında kurulacak Kadın Girişimciliğini Destekleme, Danışma ve Kariyer Rehberliği Merkezi bünyesindeki El Dokuma Kilim Atölyesi'nde, 100 kadının 17 Eylül-2 Kasım tarihleri arasında dört grup halinde kurs göreceğini ifade etti.

Yöresel el sanatlarının geliştirilmesini teşvik ederek kadınların girişimci olması ve meslek edinmelerine yerel düzeyde katkı sağlanmasının amaçlandığını vurgulayan Göçen, projeyle Kırşehir merkez, ilçe, belde ve köylerinde yaşayan kadınların istihdam edilmesi ve kendi işlerini kurmalarının hedeflendiğini kaydetti.

Göçen, Kırşehir kilimlerinin yaşatılmasının da arzu edildiği proje kapsamında, kadınlara rehberlik ve danışmanlık hizmeti de verileceğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı