Kalaşnikov ikiye katladı

Keleş fabrikası Kalaşnikov üretimi ikiye katladı.

Kalaşnikov ikiye katladı
Kalaşnikov ikiye katladı
GİRİŞ 30.04.2014 10:52 GÜNCELLEME 30.04.2014 10:52

Rus silah şirketi Kalaşnikov, bu yılın ilk çeyreğinde rekor sayıda tüfek üretti. Bu dönemde üretilen toplam tüfek sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 230 oranında artarak 31 bin olarak gerçekleşti. Rusyanın Sesi Radyosu'na göre şirket, yıllık silah üretimini 150 bin tüfeğe kadar çıkarmayı planladığını açıkladı.

GÜDÜMLÜ TOP MERMİSİ VE SPOR TÜFEK ÜRETİYOR

Şirketin genel müdürü Aleksey Krivoruçko, ilk çeyreğin bu hedefe belirlenen sürede ulaşılacağını gösterdiğini belirtti. İjmaş ve İjmech fabrikaları temelinde 2013 yılında kurulan Kalaşnikov şirketi, Rusya'nın en büyük otomatik ve keskin nişancı tüfek üreticisi olarak gösteriliyor. Güdümlü top mermilerini de üreten şirket ayrıca av ve spor tüfekleri gibi çeşitli sivil amaçlı üretime de sahip. Kalaşnikov ürünleri ABD, İngiltere, Almanya, Norveç, İtalya, Kanada ve Tayland dahil 27 ülkeye satılıyor.

Dünyada 100 milyondan fazla var

Tasarımı 1947 yılında Rus teknik çavuşu Mihail Kalaşnikov tarafından yapılan Kalaşnikov saldırı tüfeği olarak o tarihten bu yana imal ediliyor. Tüfeğin dünya çapında bugünde dek 100 milyon adetten fazla satıldığı kaydediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar