Ermenistan-Azerbaycan liderleri görüşecek

Azerbaycan ve Ermenistan arasında son iki günde yaşanan silahlı çatışmalarının ardından iki ülkenin lideri Rusya'da görüşecek.

Ermenistan-Azerbaycan liderleri görüşecek
Ermenistan-Azerbaycan liderleri görüşecek
GİRİŞ 03.08.2014 09:15 GÜNCELLEME 03.08.2014 09:15

Rus Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansına göre, Ermenistan Başbakanı Ovik Abramyan, Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanları İlham Aliyev ile Serj Sarkisyan’ın Rusya’nın Soçi kentinde görüşeceğini ifade etti. Abramyan, “Cumhurbaşkanları 8 veya 9 Ağustos’ta Soçi kentinde görüşecek. Umarız ki görüşmede çok önemli anlaşmalar sağlanacak” dedi. 

Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında ateşkes ihlali sonucu yaşanan çatışmalarda iki gün içinde 15 Azerbaycan askeri şehit oldu. Ermenistan Savunma Bakanlığı da çatışmalarda 20 askerinin öldüğünü, 26 askerinin yaralandığını açıkladı. Ermenistan, Azerbaycan’dan gerginliğin tırmanmaması için güç kullanmaktan vazgeçmesini istedi. Azeri kaynaklar ise çatışmalarda 50 Ermeni askerin öldürüldüğünü duyurdu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın çatışma bölgelerine uçak, tank ve çeşitli zırhlı araçları gönderdiği kaydedildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında son günlerde cephe hattında artan silahlı çatışmanın durdurulmasını istedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi