Türkmenistan'da çok partili dönem

Türkmenistan'da çok partili dönem 3. siyasi parti ile resmen kuruldu.

Türkmenistan'da çok partili dönem
Türkmenistan'da çok partili dönem
GİRİŞ 29.09.2014 15:28 GÜNCELLEME 29.09.2014 16:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1991 yılında bağımsızlığını kazanan ve yaklaşık 21 yıl tek parti ile yönetilen Türkmenistan'da siyasi parti sayısı 3'e çıktı. 2012 yılında Sanayiciler ve Girişimciler Partisi'nden sonra bugün itibariyle Tarım Partisi yeni bir siyasi parti olarak resmen kuruldu. Yeni partinin kurulmasıyla ile ilgili kongre yapıldı.

Kongrede parti başkanlığına daha önce Tarım Bakanı görevinde de bulunan Recep Bazarov oybirliğiyle seçildi. Ayrıca, kongre toplantısında partinin Merkez Yürütme Konseyi üyeleri ve Denetim Komitesi üyeleri seçildi. Kongrede partinin tüzüğü ve programı da onaylandı. 

Tarım Partisi, Türkmenistan'daki üçüncü siyasi parti oldu. 1991 yılında ülke bağımsızlığı aldığı yıl Demokrat Partisi kurulmuştu. 2012 yılında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un tavsiyesiyle Sanayiciler ve Girişimciler Partisi kuruldu. 

2012 yılında ülkede siyasi partiler kanunu Türkmenistan Meclisi tarafından kabul edildi. Bu kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte ülkede 2 yıl içerisinde 2 siyasi parti kurulmuş oldu. 2012 yılında kurulan Sanayiciler ve Girşimciler Partisi 2013 yılında yapılan parlamento seçimlerine katılarak, ilk kez siyasi arenaya çıkmıştı ve Meclis'de 14 sandalye kapmıştı.

YORUMLAR 2
  • zafer er 9 yıl önce Şikayet Et
    türkmenistanda 10 tane de parti kurulsa düzen gene değişmez.polislerin ve ajanların kol gezdiği saçmalıklarla dolu bir ülke.rüşvet almış başını gidiyor.demokrasi istiyorlarsa her köşe başında bulunan devlet başkanlarının resimlerini indirsinler.
    Cevapla
  • ademeliyatkın 9 yıl önce Şikayet Et
    hepsi başkanın partisi türkmenistana demokrasinin gelmesine yıllar var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu