Rusya'da yeni 'Çernobil' paniği

Türkiye’ye yaklaşık 500 kilometre mesafede bulunan Rostov nükleer santrali güvenlik alarmı vermesi üzerine devre dışı bırakıldı.

Rusya'da yeni 'Çernobil' paniği
Rusya'da yeni 'Çernobil' paniği
GİRİŞ 04.11.2014 12:18 GÜNCELLEME 04.11.2014 12:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya’nın güneyinde yer alan ve Türkiye’ye yaklaşık 500 kilometre mesafede bulunan Rostov nükleer santrali bu sabah güvenlik sistemlerinin alarm vermesi üzerine acilen devre dışı bırakıldı. Bu gelişme, yaklaşık 30 yıl önceki Çernobil faciasının izlerinin halen daha taze olduğu bölgede paniğe neden oldu.

Nükleer santralin sözcüsü Vadim Kaynova’nın açıklamasına göre, santralde çalışan iki reaktörün kapatılması işlemi TSİ 04.23’te gerçekleşti.

Arızanın santraldeki iki adet WWER-1000 tipi reaktörden kaynaklanmadığını belirten yetkili, “Rostov nükleer santrali trafo sisteminde gece tadilat çalışmaları yapılıyordu. Bu çalışma sırasında güvenlik sisteminin kısa devre yapması üzerine reaktörlerin tedbir olarak kapatılması otomatik gerçekleşti. Santraldeki reaktörler kontrol altında. Herhangi bir radyasyon sızıntısı söz konusu değil” dedi.

Rusya’nın güneyindeki Rostov nükleer santrali, tüm Kafkas cumhuriyetlerine elektrik sağlayan tesis konumunda.



Rostov'da yaşanan olay akıllara 1986 yılındaki Çernobil faciasını getirdi.

YORUMLAR 1
  • Birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Çernobil bu işin en lakayt yönetilen ve felaketle neticelenen kısmıdır. Çernobil'den daha büyük bir reaktör ABD'de 1970'lerde patladı. Ama 2 metrelik beton çember ve güvenlik tedbirleri alınmış olduğundan ana reaktörde çalışan 5-6 kişi hariç başka ölen olmadı. Sızıntı da olmadı. Çernobil'de bu beton güvenlik duvarı yoktu. Adam gibi bir güvenlik önlemi de olmayınca olan oldu. Yeni nesil nükleer reaktörler çok daha güvenli ve önemlidir. Nükleer güç yanında bir çok uzmanlığı ve büyük devletlere has stratejik teknolojileri getirir. Korkmadan tam güvenlikle nükleere yürüyoruz. Herkesin gönlü rahat olmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı