ABD destekli radyoya baskın

Azerbaycan polisi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın finanse ettiği Radio Free Europe'un ofisine baskın düzenledi.

ABD destekli radyoya baskın
ABD destekli radyoya baskın
GİRİŞ 27.12.2014 09:37 GÜNCELLEME 27.12.2014 09:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Azerbaycan polisi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle Soğuk Savaş döneminde komünizm karşıtı propaganda için kurulan Radio Free Europe'un ofisine baskın düzenledi. Hâlen ABD'nin finanse ettiği radyo ve web sitesinin Bakü bürosu kapatıldı. 

Radyonun Yayın Yönetmeni Nenad Pejiç, baskını 'Azerbaycan'ın bağlılık sözü verdiği her türlü ulusalararası standardın çirkince ihlali" olarak nitelendirdi. Pejiç, "Radio Free Europe'u zorbaca susturma çabası olarak bu emir en üst merciden geldi" dedi.

ABD Dışişleri konuyla ilgili şimdilik yorum yapmayı redderken, bakanlıktan bir yetkili, radyo çalışanlarının gözaltına alınıp sorgulandıkların ve polisin büroda arama yaptığını öğrenmekten rahatsızlık duyduklarını söyledi. Reuters’a konuşan bakanlık çalışanı, “Azerbaycanlı yetkilileri basın özgürlüğünü korumak üzere verdiği uluslararası sözlere saygı duymaya çağırıyoruz” dedi.

İnsan hakları aktivistleri baskından Azeri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i sorumlu tuttu. Radyonun önde gelen gazetecilerinden Hatice İsmailova da 5 Aralık'ta tutuklandı. İsmailova ülkedeki hükümet yolsuzluklarıyla ilgili haberler yapıyordu.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 1
  • mguney 9 yıl önce Şikayet Et
    Radio Free Europe. Hâlen ABD'nin finanse ettiği radyo ve web sitesinin Bakü bürosu Radyonun Yayın Yönetmeni Nenad Pejiç( sırp olabilirmi?) Azerbaycan'ın bağlılık sözü verdiği her türlü ulusalararası standardın çirkince ihlali" Pejiç, "Radio Free Europe'u zorbaca susturma çabası olarak bu emir en üst merciden geldi" ABD Dışişleri “Azerbaycanlı yetkilileri basın özgürlüğünü korumak üzere verdiği uluslararası sözlere saygı duymaya çağırıyoruz” dedi. İnsan hakları aktivistleri baskından Azeri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i sorumlu tuttu. Tüm enstrümanlar aynı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
IMF'den Türkiye açıklaması