Kosova'da Paris saldırısı protesto edildi

KOSOVA’nın başkenti Priştine’de, Paris’teki mizah dergisi Charlie Hebdo’nun merkezine düzenlenen terör saldırısı protesto edildi.

Kosova'da Paris saldırısı protesto edildi
Kosova'da Paris saldırısı protesto edildi
GİRİŞ 08.01.2015 17:14 GÜNCELLEME 08.01.2015 17:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkent Priştine’deki Zahir Payaziti Meydanı'nda düzenlen protestoya, Kosova’nın yazılı ve görsel medyalarında çalışan gazeteciler ve Priştine’deki Fransa Büyükelçisi Yardımcısı Lise Moutoumalaya da katıldı. 'Biz de Charlie’yiz' sloganı ile düzenlen protestoda, ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra konuşma yapan Kosova Gazeteciler Derneği Başkanı Zekirya Şabani, "Kosova gazetecileri olarak Fransız meslektaşlarımızın yanındayız, bu terör saldırısında ölenlerin yakınlarının ve Fransız halkının büyük acısını paylaşmaktayız" dedi. 

Şabani, bu saldırıların medya özgürlüğünü durduramayacağını belirtirken, "Mücadelemizi bundan böylede daha büyük bir hırsla sürdüreceğiz" diye konuştu. Kosova Gazeteciler Derneği Başkanı Zekirya Şabani de, "Masum 12 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısını en sert bir dille kınamaktayız" diyerek, 'Charlie Hebdo' adlı mizah dergisine karşı yapılan terör saldırısının bütün dünya medyalarına yapılan bir saldırı olduğunun altını çizerek söyledi. Şabani “Medya mensuplarını bugüne dek kimse susturamamıştır bundan böylede susturamayacaktır” ifadelerini kullandı. Protestoda hazır bulunan Priştine’deki Fransa Büyükelçisi Yardımcısı Lise Moutoumalaya ise Kosova gazetecilerine, Kosova halkına destek ve dayanışmada bulundukları için teşekkürleri sundu.

YORUMLAR 1
  • mustafa yilmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Demekki kosova medyasinda bizdeki charliciler hakimmis
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!